Uunibataatit avokadotahnalla
Uunibataatit ovat jo pitkään olleet pinnalla, mutta jostain kumman syystä uunibataatteja ei ole tullut tehtyä ennen kuin nyt. Rakastan uuniperunoita ja uskoin ihastuvani myös uunibataatteihin. Näin myös kävi, sillä makeat uunibataatit raikkaalla avokadotahnalla veivät kielen mennessään. Rapea pekonimuru viimeisteli uunibataatit täydellisiksi.
Käytin uunibataatteihin pieniä luomu bataatteja ja niistä tuli juuri sopivan kokoisia annoksia. Varasin pieniä bataatteja kaksi per syöjä ja vatsat täyttyivät hyvin. Uunibataatit voit hyvin tarjota myös muun ruoan lisukkeena ja silloin yksi bataatti syöjään kohden riittää varmasti hyvin. Jos avokadotahnaa sattuu jäämään yli niin se sopii hyvin nachojen dippikastikkeeksi.
Bataattiranskikset ovat myös herkullisa ja resepti löytyy linkistä.
Uunibataatit avokadotahnalla
Ainekset (2 annosta)
- 4 kpl
- luomu bataatteja (n. 1kg)
- 100 g
- pekonia
- Avokadotahna
- 2 kpl
- avokadoa
- 200 g
- ranskankermaa
- 2 rkl
- punasipulia hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 rkl
- limenmehua
- ½ kpl
- punainen chili hienonnettuna
- ½ kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- ½ tl
- jeeraa
- Tarjoiluun
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Tee näin:
Pese bataatit hyvin juuresharjalla. Pistele bataatteja muutaman kerran haarukalla.
Laita bataatit uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
Valmista seuraavaksi avokadotahna. Puolita avokadot, poista kivet ja kuoret.
Laita avokadot lautaselle ja muussaa haarukalla tahnaksi. Sekoita joukkoon limenmehu.
Sekoita kulhossa muussattu avokado ja muut avokadotahnan ainekset hyvin.
Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa kunnes uunibataatit ovat valmiita.
Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Murustele pekonit.
Tee ristikkäisviilto uunibataatteeihin ja täytä uunibataatit avokadotahnalla.
Viimeistele uunibataatit pekonimuruilla ja tuoreella korianterilla.