Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Bataattiranskikset

Taivaallisten nyhtökurpitsaburgereiden kanssa tarjottavaksi tein bataattiranskiksia. Bataattiranskiksia olen useampaan otteeseen yrittänyt valmistaa uunissa huonolla menestyksellä. Tällä kertaa nappasin luomuhyllystä paketin pieniä bataatteja. Kuorin bataatit ja leikkasin reilunkokoisiksi ranskiksiksi, jotka levitin väljästi pellille.

Yllättäen bataattiranskikset onnistuivat täydellisesti, joten seuraavana päivänä oli ihan pakko tehdä uudestaan ja taas onnistui täydellisesti. Bataattiranskikset maustoin Poppamiehen mainiolla vampyyrisuolalla. Bataattiranskikset voi maustaa myös suolalla, valkosipulijauheella ja chilijauheella tai lastuilla.

Nyhtökurpitsaburgereiden täyttämisen jälkeen jäi hiukan homejuustotahnaa jäljelle ja se oli mitä mainioin dippikastike bataattiranskiksille.

Bataattiranskikset:

3-4 annosta

  • 3kpl pieniä luomu bataatteja
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl poppamiehen vampyyrisuolaa

Kuorin bataatit ja leikkaa reilunkokoisiksi noin 1cm paksuisiksi ranskiksiksi.

Levitin bataattiranskikset väljästi leivinpaperilla peitetylle pellille. Tarvittaessa käytä kahta peltiä.

Ripottele pinnalle oliiviöljy ja hiukan vampyyrisuolaa.

Paista bataattiranskiksia uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Käännä bataattiranskikset ympäri ja paista vielä 225 asteessa 10 minuuttia.

Mausta bataattiranskikset lopulla vampyyrisuolalla ja tarjoile heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *