Suppilovahverokeitto sherryllä

Suppilovahverot ovat ehdottomasti yksi suosisikki sienistä. Koupuksen kanssa rakastamme miehen  reseptillä tehtyä suppilovahverokeittoa. Tällä kertaa halusin kehittää kuitenkin uuden reseptin. Sienet ja timjami rakastavat toisiaan, joten hain yrttimaalta timjamia suppilovahverokeittoa maustamaan. Timjamin lisäksi sherry sopii erinomaisesti maustamaan sieniruokia. Suppilovahverokeittoon lurahti siis tilkka kuivaa sherryä.

Suppilovahverokeittoa tehdessä huomasin yllättäen ettei jääkaapissa ollutkaan kermaa. Suppilovahverot olivat ja kattilassa paistumassa, joten oli improvisoitava kerman korvike jääkaapin sisällöstä. Jääkaapin uumenista löytyi onneksi purkki smetanaa, jota sekoitin keiton joukkoon. Onni onnettemuudessa, koska smetana sopi erinomaisesti suppilovahverokeittoon. Täytyy ehdottomasti kokeilla smetanaa muissakin keitoissa kerman korvikkeena.

Suppilovahverokeitto sherryllä oli onnistunut kokeilu ja tällä reseptillä tulee suppilovahverokeittoa tehtyä taatusti toistekkin.

Blogista löytyy myös seuraavat herkulliset suppilovahveroreseptit:

Suppilovahverokeiton kanssa oli tarjolla herkullisia lämpimiä sipulileipiä, joiden ohje tulossa pian blogiin.

Suppilovahverokeitto sherryllä

Ainekset (4 annosta)

250 g
tuoreita suppilovahveroita
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 rkl
öljyä
1 rkl
voita
1-2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kuivaa sherryä
6 dl
kasvislientä
1 dl
smetanaa
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pilko suppilovahverot. Kuumenna öljy ja voi kattilassa.

Lisää suppilovahverot kattilaan. Paista kunnes suppilovahveroista irronnut neste on haihtunut.

Lisää kattilaan sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan.

Lisää vehnäjauhoja 1-2 rkl riippuen siitä miten paksua suppilovahverokeittoa haluat.

Sekoita hyvin ja lisää joukkoon kasvisliemi samalla sekoittaen.

Kuumenna suppilovahverokeitto kiehuvaksi.

Lisää suppilovahverokeittoon kuiva sherry, smetana ja timjami.

Anna suppilovahverokeiton kiehua 5 minuuttia.

Mausta suppilovahverokeitto mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

ruoka keitot sienet kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *