Suolaiset persimonjoulutortut

Havahduin siihen, että joulu on jo ihan kohta ovella. Siitä intoutuneena selailin blogin joulureseptejä ja pyysin miestä savustamaan viikonloppuna pienen joulukinkun.  Samalla huomasin, että viime vuonna leipomieni taivaallisten suolaisten joulutorttujen resepti oli jäänyt julkaisematta. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Herkullisiin suolaisiin joulutorttuihin laitoin persimonia, aurajuustoa, ilmakuivattuakinkkua ja joulutortut viimeisteltiin joko seesamin- tai unikonsiemenillä. Persimonruusukkeiden rullaaminen vaatii hiukan näpertämistä, mutta kaunis lopputulos on kyllä sen arvoista. Hieman oli haastavaa sanallisesti kuvata persimonruusukkeen teko, mutta omenaruusu hakusanalla löytyy kyllä opastusvideoita.

Suolaiset persimonjoulutortut olivat etenkin aikuisten mieleen ja persimonjoulutorttujen ulkonäkö herätti ihastusta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan persimonjoulutorttuja! Taidankin lähteä kauppaan hakemaan tarvittavat ainekset ja yllättää perheen näillä herkullisilla suolaisilla joulutortuilla.

Blogista löytyy myös muita kivoja joulutorttu ideoita:

Suolaiset persimonjoulutortut

Ainekset (10 annosta)

500 g
torttutaikinalevyjä
100 g
savustettua ilmakuivattu kinkkua
100 g
aurajuustoa
3-4 kpl
persimonia
1 kpl
kananmuna joulutorttujen voiteluun
3 rkl
seesaminsiemeniä
3 rkl
unikonsiemeniä
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Ota torttutaikinalevyt noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön sulamaan.

Leikkaa jokainen torttutaikinalevy leveyssuunnassa kahteen osaan. Leikkaa torttulevyn jokaisen sivun keskelle viilto miltei keskikohtaan asti.

Muotoile neljä kukan terälehteä. Nosta kukat leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele taikina kananmunalla Ripottele kukan terälehdille seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä.

Poista persimoneista kanta ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa persimonin puolikkaat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, jotta pystyt käärimään ne kauniiksi ruusukkeeksi.

Leikkaa ilmakuivatut kinkut pituussuunassa puoliksi. Asettele 4-5 persimonviipaletta lomittain ilmakuivatun kinkun päälle toiseen reunaan. Aseta nokare aurajuusto persimon viipaleiden päälle ja kääri rullalle ruusukkeeksi. Asettele persimonruusut joulutorttujen keskustaan.

Paista persimonjoulutorttuja kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 15 min (tavallisessa uunissa 225 asteessa). Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

ruoka joulu jouluruoka joululeivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *