Nutellakierteet

Lapset rakastavat nutellaa ja usein juuri sitä kinutaan kauppareissulla äitiä ostamaan. Silloin tällöin tulee hellyttyä ja nutellapurkki päätyy ostoskärryihin.  Joulun lähestyessä pakastimesta löytyy aina valmiita voitaikina levyjä. Lapset haluavat nimittäin todella usein leipoa joulutorttuja.

Tällä kertaa päädyimme kuitenkin tekemään nutellakierteitä joulutorttujen sijaan. Herkullista ja mukavaa vaihtelua, jos joulutortut tulevat jo korvista ulos. Nutellan lisäksi kierteisiin tuli mantelirouhetta.

Mantelirouheen voi ostaa valmiina tai rouhia veitsellä kokonaiset mantelit rouheeksi, kuten itse tein kun en jaksanut enää kauppaan lähteä. Nutellakierteet maistuivat lapsista todella hyviltä ja niitä leivotaan kuulemma toistekkin.

Jos olet enemmän perinteisten joulutorttujen ystävä blogista löytyy ideoita joulutorttujen uusiksi muodoiksi. Vai kiinnostaisiko kokeilla suolaisia joulutorttuja? Linkistä löytyy resepti suolaisiin joulutorttuihin.

Nutellakierteet

Ainekset

6 kpl
valmiita voitaikina levyjä
1 dl
nutellaa
1½ dl
mantelirouhetta
1 kpl
kananmuna

Tee näin:

Voitele voitaikinalevyt runsaasti nutellalla. Ripottele mantelirouhetta nutellan päälle.  Säästä mantelirouheesta ½ dl koristeluun

Nosta kaksi voitaikinalevyä päällekkäin nutallapuolet vastakkain.

Leikkaa voitakina levyt pituussuunnassa neljään osaan.

Ota voitaikina-nutellatangon molemmista päistä kiinni ja kierrä erisuuntiin niin, että voitaikina kiertyy. Kiinnitä päät toisiinsa.

Nosta nutallakiertteet pellille ja voitele kananmunalla. Ripottele loput mantelirouheesta nutellakierteiden päälle.

Paista nutellakierteitä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *