Lasten kanssa keittiössä: Suolaiset Joulutortut

Leivoimme tänä viikonloppuna lasten kanssa ensimmäiset joulutortut. Tällä kertaa kokeilimme leipoa myös suolaisia joulutorttuja. Suolaiset joulutortut maistuivat ihanilta, miltei paremmilta kuin makeat joulutortut. Saattaa tietysti johtua siitä, että rakastan juustoja. Erilaisia reseptejä suolaisiin joulutorttuhin onkin näkynyt lehdissä ja blogeissa. Meillä näitä tehdään taatusti toistekkin.

Kokeilimme myös ensimmäistä kertaa Dronningholmin uutta tähtitorttumarmelaadia eli vaniljaista puolukka-kirsikkamarmelaadia. Marmeladi sopi mahtavasti vuohenjuuston kanssa suolaisten joulutorttujen täytteeksi ja maistui hyvältä myös makeissa joulutortuissa.

Blogista löytyy myös postaus Joulutorttujen uudet muodot muutaman vuoden takkaa http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/joulutorttujen-uudet-muodot

 

Suolaiset Joulutortut

Ainekset

500 g
torttutaikina levyjä
1 kpl
kananmuna voiteluun
Vuohenjuustotäyte
300 g
luumumarmeladia tai puolukka-kirsikkamarmeladia
100 g
chevreä
Auratäyte
300 g
omena-kanelimarmelaadia
100 g
auraa murustettuna
½ dl
hasselpähkinä rouhetta
Lasten kinkkujoulutortut
1 dl
ketsuppia
1 dl
juustoraastetta
2 kpl
keittokinkku viipale
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

Leikataan levyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot. Muotoile joulutortuiksi. Täytä suolaiset joulutortut haluamallasi täytteellä.

Vuohenjuustojoulutortut: Viipaloi vuohenjuusto noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Täytä joulutortun keskus luumu- tai puolukka-kirsikkamarmelaadilla ja  nosta vuohenjuustoviipale päälle.

Aurajuustotäyte: Täytä joulutortun keskus omena-kanelimarmelaadilla. Ripottele pinnalle aurajuustoa ja hasselpähkinä rouhetta.

Lasten kinkkujoulutortut: Täytä joulutortun keskus ketsupilla. Leikkaa keittokinkusta ohuita nauhoja ja kääri rullalle, laita joulutortun keskelle. Ripottele juustoraastetta päälle.

Voitele joulutortut munalla. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *