Lasten kanssa keittiössä: Suolaiset Joulutortut
Leivoimme tänä viikonloppuna lasten kanssa ensimmäiset joulutortut. Tällä kertaa kokeilimme leipoa myös suolaisia joulutorttuja. Suolaiset joulutortut maistuivat ihanilta, miltei paremmilta kuin makeat joulutortut. Saattaa tietysti johtua siitä, että rakastan juustoja. Erilaisia reseptejä suolaisiin joulutorttuhin onkin näkynyt lehdissä ja blogeissa. Meillä näitä tehdään taatusti toistekkin.
Kokeilimme myös ensimmäistä kertaa Dronningholmin uutta tähtitorttumarmelaadia eli vaniljaista puolukka-kirsikkamarmelaadia. Marmeladi sopi mahtavasti vuohenjuuston kanssa suolaisten joulutorttujen täytteeksi ja maistui hyvältä myös makeissa joulutortuissa.
Blogista löytyy myös postaus Joulutorttujen uudet muodot muutaman vuoden takkaa http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/joulutorttujen-uudet-muodot
Suolaiset Joulutortut
Ainekset
- 500 g
- torttutaikina levyjä
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- Vuohenjuustotäyte
- 300 g
- luumumarmeladia tai puolukka-kirsikkamarmeladia
- 100 g
- chevreä
- Auratäyte
- 300 g
- omena-kanelimarmelaadia
- 100 g
- auraa murustettuna
- ½ dl
- hasselpähkinä rouhetta
- Lasten kinkkujoulutortut
- 1 dl
- ketsuppia
- 1 dl
- juustoraastetta
- 2 kpl
- keittokinkku viipale
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
Leikataan levyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot. Muotoile joulutortuiksi. Täytä suolaiset joulutortut haluamallasi täytteellä.
Vuohenjuustojoulutortut: Viipaloi vuohenjuusto noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Täytä joulutortun keskus luumu- tai puolukka-kirsikkamarmelaadilla ja nosta vuohenjuustoviipale päälle.
Aurajuustotäyte: Täytä joulutortun keskus omena-kanelimarmelaadilla. Ripottele pinnalle aurajuustoa ja hasselpähkinä rouhetta.
Lasten kinkkujoulutortut: Täytä joulutortun keskus ketsupilla. Leikkaa keittokinkusta ohuita nauhoja ja kääri rullalle, laita joulutortun keskelle. Ripottele juustoraastetta päälle.
Voitele joulutortut munalla. Paista suolaisia joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.