Suolaiset persimonjoulutortut
Havahduin siihen, että joulu on jo ihan kohta ovella. Siitä intoutuneena selailin blogin joulureseptejä ja pyysin miestä savustamaan viikonloppuna pienen joulukinkun. Samalla huomasin, että viime vuonna leipomieni taivaallisten suolaisten joulutorttujen resepti oli jäänyt julkaisematta. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Herkullisiin suolaisiin joulutorttuihin laitoin persimonia, aurajuustoa, ilmakuivattuakinkkua ja joulutortut viimeisteltiin joko seesamin- tai unikonsiemenillä. Persimonruusukkeiden rullaaminen vaatii hiukan näpertämistä, mutta kaunis lopputulos on kyllä sen arvoista. Hieman oli haastavaa sanallisesti kuvata persimonruusukkeen teko, mutta omenaruusu hakusanalla löytyy kyllä opastusvideoita.
Suolaiset persimonjoulutortut olivat etenkin aikuisten mieleen ja persimonjoulutorttujen ulkonäkö herätti ihastusta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan persimonjoulutorttuja! Taidankin lähteä kauppaan hakemaan tarvittavat ainekset ja yllättää perheen näillä herkullisilla suolaisilla joulutortuilla.
Blogista löytyy myös muita kivoja joulutorttu ideoita:
- Lakkajoulutortut leipäjuustolla
- Joulutorttukuusi
- Nutellakierteet
- Suolaiset joulutortut
- Joulutorttujen uudet muodot
Suolaiset persimonjoulutortut
Ainekset (10 annosta)
- 500 g
- torttutaikinalevyjä
- 100 g
- savustettua ilmakuivattu kinkkua
- 100 g
- aurajuustoa
- 3-4 kpl
- persimonia
- 1 kpl
- kananmuna joulutorttujen voiteluun
- 3 rkl
- seesaminsiemeniä
- 3 rkl
- unikonsiemeniä
Tee näin:
Ota torttutaikinalevyt noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön sulamaan.
Leikkaa jokainen torttutaikinalevy leveyssuunnassa kahteen osaan. Leikkaa torttulevyn jokaisen sivun keskelle viilto miltei keskikohtaan asti.
Muotoile neljä kukan terälehteä. Nosta kukat leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele taikina kananmunalla Ripottele kukan terälehdille seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä.
Poista persimoneista kanta ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa persimonin puolikkaat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, jotta pystyt käärimään ne kauniiksi ruusukkeeksi.
Leikkaa ilmakuivatut kinkut pituussuunassa puoliksi. Asettele 4-5 persimonviipaletta lomittain ilmakuivatun kinkun päälle toiseen reunaan. Aseta nokare aurajuusto persimon viipaleiden päälle ja kääri rullalle ruusukkeeksi. Asettele persimonruusut joulutorttujen keskustaan.
Paista persimonjoulutorttuja kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 15 min (tavallisessa uunissa 225 asteessa). Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.