Saslik-vartaat

Elokuussa nautimme helteisestä viikonlopusta ja kutsuimme sukulaisia pihajuhlaan. Meillä on edelleen runsaasti hirvenlihaa pakkasessa ja oli aika tehdä tilaa pakkaseen. Helteillä ei hirvipata oikein maistu, joten päätimme grillata hirvenlihaa.

Aikaisemmista kokeiluista on tullut opittua, että hirvenlihasta tulee grillattuna helposti liian kuivaa. Ongelma ratkaistiin laittamalla vartaisiin myös porsaan kassleria. Hirvenliha leikattiin myös isoimmiksi paloiksi kuin kassler, jotta grillattu kassler olisi kypsää ja hirvenliha puolikypsää.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla saslik-vartaiden grillausta ja pitkän googlailun jälkeen marinadi syntyi Natan sukureseptin pohjalta. Resepti ei muuten ollut syyttä ensimmäisenä googlen hakutuloksissa.

Saslik-vartaat onnistuivat yli odotusten ja hirvenliha ei todellakaan ollut päässyt kuivumaan. Metallivartaat ovat muuten niin kätevät ja suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaiset.

Pihajuhlissa saslik-varaiden lisukkeina oli tarjolla anopin ja äitini valmistamana georgialaista juustosalaattia, sekä pannulla paistettuja kesäkurpitsaviipaleita adzika-majoneesikastikkeella. Lisukkeet sopivat erinomaisesti yhteen saslik-vartaiden makumaailmaan.

Juhlapöydässä oli tarjolla paljon muutakin ja lisää herkullisia reseptejä tulossa pian blogiin, joten pysy kuulolla!

Saslik-vartaat

Ainekset (12 annosta)

2 kg
hirven sisä- tai ulkopaistia
2 kg
porsaan kassleria
6 kpl
sipulia
Marinadi
6 dl
maitoa
6 kpl
viipaletta ranskanleipää
2 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
vodkaa
1 kpl
valkosipuli
1 tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
suolaa myllystä
½ dl
rosmariinia hienonnettuna
1 dl
timjamin lehtiä (tai 1 ruukku timjamia)
1 h 12 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 12 min

Tee näin:

Leikkaa lihat sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Hirvenliha kannattaa leikata hiukan isoimmiksi paloiksi kuin kassler, niin hirvestä ei tule ylikypsää.

Kuori sipulit ja leikkaa sopivan kokoisiksi lohkoiksi.

Laita lihat ja sipulit kulhoon marinointia varten.

Liota ranskanleipäviipaleita hetki maidossa. Sekoita tahnaksi.

Kuori valkosipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää marinadiin.

Hienonna rosmariini ja lisää yrtit marinadiin.

Lisää marinadiin valkoviinietikka, vodka, öljy ja mausteet.

Sekoita marinadi hyvin lihojen joukkoon ja peitä kulho kelmulla.

Anna tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia.

Nosta lihat jääkaappiin ja anna marinoitua yön yli.

Pujota metallivartaisiin vuorotellen hirveä, kassleria ja sipulia.

Grillaa miedolla lämmöllä hiiligrillissä n. 30-40min tai kunnes kassler on kypsää.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *