Savustettu broileri ja georgialainen juustosalaatti

Savustaminen on mieheni intohimo ja broileria on tullut savustettua jo useita kertoja useilla resepteillä. Parhaaksi olemme todenneet Ville Haapasalon makujen matka Georgia -keittokirjasta soveltamamme reseptin.  Mielestämme broileri on parasta, kun sen savustaa kokonaisena. Voimakkaan kala-allergian puhjettua olen surrut erityisesti sitä, etten pysty enää herkuttelemaan savustetulla kalalla. Saatuani ensimmäisen maistiaisen savustetusta broilerista olin myyty ja enää ei ole harmittanut niin paljoa jäädä paitsi savustetusta kalasta.

Olemme koko perhe ihastuneet georgialaiseen keittiöön ja koronan salliessa onkin suunnitelmissa suunnata georgialaiseen ravintolaan. Siihen asti tyydymme makumatkailemaan kotikeittiössä. Savustetun broilerin lisukkeeksi valmistin samaisesta keittokirjasta mukaeltua georgilaista juustosalaattia, kouskousia ja kermaviilikastiketta.

Georgialainen juustosalaatti on kivaa vaihtelua perinteiselle fetasalaatille ja sopii erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan molempia reseptejä.

Savustettu broileri

Ainekset (6 annosta)

2 kpl
kokonaista broileria
8 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
merisuolaa
1½ tl
kokonaisia mustapippureita
6 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

Jauha suola, valkosipulinkynnet ja mustapippurit morttelissa tahnaksi.

Levitä maustetahna broilereihin nahan ja lihan väliin mahdollisimman tasaisesti.

Anna boilereiden maustua noin kahden tunnin ajan ennen savustusta.

Savusta broilereita savustimessa kunnes liha on kypsää, noin 4 tunnin ajan.

Tarjoile savustettu broileri georgialaisen salaatin ja kouskousin kera.

Georgialainen salaatti ja salaatinkastike

Ainekset (4 annosta)

200 g
luumutomaatteja kuutioituna
1 kpl
kurkku kuutioituna (n. 300g)
1 kpl
suippopaprika kuutioituna
½ kpl
punasipuli viipaloituna
1 kpl
chli siemenet poistettuna ja hienonnettuna
200 g
fetaa murustettuna
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Georgialainen salaatinkastike
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sitruunan mehua
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
jauhettua korianteria
½ tl
jauhettua jeeraa
1/4 tl
mustapippuria myllystä

Tee näin:

Sekoita kuutioidut tomaatit, kurkut, paprikat, chilit ja viipaloidut punasipulit hyvin keskenään.

Lisää salaattiin murustettu feta ja hienonnettu tuore korianteri.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Sekoita salaatinkastike salaatin joukkoon ja tarjoile heti.

ruoka salaatit salaatinkastike kanaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *