Raparperi-vuohenjuustoleivät

Viikonloppuna loihdin alkupaloiksi herkulliset raparperi-vuohenjuustoleivät. Raparperi kasvaa jo nyt puutarhassa kohisten ja oli ihana päästä kokkailemaan oman puutarhan sadosta. Raparperin maustoin hunajalla ja suolalla ennen uunissa paahtamista, lopputulos oli muuten mahtava.

Vuohenjuustotahnaan käytin hapatettua kermaa, joka osoittautui mielenkiitoiseksi uutuudeksi. Vuohenjuustotahnan maustoin puutarhasta keräämälläni karhunlaukalla sekä ruohosipulilla. Karhunlaukan voit tarvittaessa jättää pois ja käyttää pelkästään ruohosipulia. Näyttävyyttä herkullisiin raparperi-vuohenjuustoleipiin toi ihastuttava ilona kukkasalaatti.

Raparperi-vuohenjuustoleivät sopivat taatusti hyvin kevään juhlapöytiin tarjottavaksi. Tällöin kannataa maalaisleivän sijaan käyttää pienempiä patonkiviipaleita.

Raparperi-vuohenjuustoleivät

Ainekset (6 annosta)

Uunissa paahdettu raparperi
600 g
raparperia
2 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
Vuohenjuustotahna
200 g
vuohenjuustoa
2 dl
hapatettu kerma (arla)
1 dl
ruohosipulia ja karhunlaukkaa hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1/4 tl
suolaa
Tarjoiluun
6 kpl
maalaisleipäviipaleita
5 dl
tuoreita mansikoita
1 kpl
ilona kukkasalaattia
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa raparperi 2cm pituisiksi paloiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele hunaja ja suola raparperin palojen päälle.

Paahda raparperia uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmentynyt.

Valmista vuohenjuustotahna vaahdottamalla hapatettu kerma löysäksi vaahdoksi.

Poista vuohenjuustosta kuori ja kuutioi vuohenjuusto. Lisää vuohenjuusto kermavaahtoon ja aja taiseksi massaksi sauvasekoittimella.

Mausta vuohenjuustomousse sitruunamehulla, suolalla, ppippurilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja karhunlaukalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min.

Paahda maalaisleipä viipaleet grillissä rapeiksi molemmilta puolilta.

Levitä maalaisleipä viipaleen päälle vuohenjuustotahnaa. Lisää vuohenjuustoleiville kukkasalaattia, raparperia ja mansikoita.

Tarjoile raparperi-vuohenjuustoleivät heti.

ruoka alkuruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *