Punajuuri-vuohenjuustopizza

Punajuurella on tullut viime aikoina herkuteltua oikein urakalla. On tullut tehtyä punajuuririsottoa ja punajuuri-kaalilaatikkoa. Tänä viikonloppuna teimme koko perhe pizzoja. Perheen aikuisten pizza sai täytteekseen punajuurta ja vuohenjuustoa.

Pizzan pohjalle ei tullut perinteistä tomaattikastiketta vaan pizza biancan tyyliin ranskankermaa. Pizza bianca eli valkoinen pizza on myös todella herkullista ja sitä on tullut aikaisemminkin valmistettua. Tällä kertaa siis punajuurella ja vuohenjuustolla höystettynä.

Punajuuri-vuohenjuustopizza oli todella herkullista salaatinversoista valmistetun vihersalaatin kera tarjottuna. Vuohenjuuston voi muuten kokeilla korvata punajuuripizzassa esim. gorgonzola sinihomejuustolla, taatusti myös hyvää.

Jos et ole koskaan maistanut pizza biancaa niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja punajuuri-vuohenjuustopizza on erinomainen vaihtoehto.

 

Punajuuri-vuohenjuustopizza

Ainekset

Pizzataikina
2 dl
vettä
4-5 dl
pizzajauhoja (00 -jauhoja)
1 tl
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviiöljyä
Pizzan täytteet
3 kpl
keitettyjä punajuuria
200 g
pehmeää vuohenjuustoa
150 g
mozzarella raastetta
120 g
ranskankermaa
2 kpl
tuoretta rosmariinin oksaa
Pizzan viimeistelyyn
0
mustapippuria myllystä
1 rkl
valkosipuli-oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Liota hiiva ja suola 37 asteiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5 minuuttia. Peitä kulho ja anna kohota jääkaapissa yön yli, noin 15-20 tuntia.
Vaivaa pizzataikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja jauhota niin ettei taikina tartu. Kaulitse taikinat ohuiksi pizzapohjiksi.
Nosta pizzapohjat leivinpaperilla peitetyille pelleille. Levitä ranskankerma pizzapohjille. Ripotte juustoraaste.
Viipaloi vuohenjuusto 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
Asettele vuohenjuustokiekot ja viipaloidut punajuuret pizzapohjille.
Lisää rosmariinin lehdet pizzoihin.
Paista pizzoja 250 asteessa noin 15 min tai kunnes pizzan pohja on rapea ja pinta saanut kullanruskeaa väriä.
Viimeistele pizzat mustapippurilla ja valkosipuliöljyllä.
Kommentit (2)
  1. sari kalliomäki
    17.9.2017, 18:32

    Nämä sun punajuurireseptit on varsin ihania, pizzakin ollut takuulla todellista herkkua ja tuo risotto ♥

  2. Voi miten herkullinen muistutus punajuuri-vuohenjuustopizzasta! Melkein tekisi mieli nuolaista ruutua tuosta kuvan kohdalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *