Punajuuri-Fetapiirakka

Viikonloppuna vietimme esikoisen synttäreitä ja suolaiseksi tarjottavaksi leivoin tätä herkullista punajuuri-fetapiirakkaa. Piirakka tuntui maistuvan erinomaisesti kaikille vieraille. Punajuuripiirakkaan tulee yleensä laitettua vuohenjuustoa. Fetan käyttö piirakassa oli kivaa vaihtelua ja tuore tilli sopi hyvin maustamaan piirakkaa. Suosittelen kokeilemaan.

Punajuuri-fetapiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
voita
1 dl
täysjyväspelttijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
500 g
keitettyjä punajuuria
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl
öljyä paistamiseen
200 g
fetajuustoa murennettuna
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
3 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa suikaleiksi. Laita sipulit, punajuuret, tilli ja murustettu feta piirakka pohjan päälle.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *