Punajuuri-Fetapiirakka
Viikonloppuna vietimme esikoisen synttäreitä ja suolaiseksi tarjottavaksi leivoin tätä herkullista punajuuri-fetapiirakkaa. Piirakka tuntui maistuvan erinomaisesti kaikille vieraille. Punajuuripiirakkaan tulee yleensä laitettua vuohenjuustoa. Fetan käyttö piirakassa oli kivaa vaihtelua ja tuore tilli sopi hyvin maustamaan piirakkaa. Suosittelen kokeilemaan.
Punajuuri-fetapiirakka
Ainekset
- Pohja
- 150 g
- voita
- 1 dl
- täysjyväspelttijauhoja
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 rkl
- kylmää vettä
- Täyte
- 500 g
- keitettyjä punajuuria
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 200 g
- fetajuustoa murennettuna
- ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 3 dl
- ruokakermaa
- 3 kpl
- kananmunaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa suikaleiksi. Laita sipulit, punajuuret, tilli ja murustettu feta piirakka pohjan päälle.
Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.