Parsa-mansikkasalaatti
Marinoitu vihreä parsa on taivaallista ja sitä tuli lisättyä myös tähän parsa-masikkasalaattiin. Marinoitua vihreää parsaa lisäsin myös parsa-tomaattisalaattiin, resepti löytyy linkistä. Kaupassa tuli vastaan rasiallinen espanjalaisia mansikoita ja en voinut vastustaa kiusausta. Päätin käyttää tämän kevään ensimmäiset mansikat meidän keittiössä salaattiin.
Parsa-mansikkasalaattiin lisäsin marinoitun vihreän parsan lisäksi tietysti mansikoita ja grillattua halloumia. Mansikoiden pinnalle rouhaisin hiukan pippurimyllystä mustaapippuria, sillä mustapippuri ja mansikka ovat makupari vaikkei sitä heti uskoisikaan.
Blogista löytyy myös muita herkullisa mansikkasalaattireseptejä: mansikkasalaatti ja vuohenjuusto-mansikkasalaatti.
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- mansikoita
- ½ annos
- marinoitua vihreää parsaa
- 1½ kpl
- ruukkua villirucolaa
- ½ dl
- tuoretta basilikaa ohuiksi nauhoiksi leikattuna
- 1 pkt
- halloumia viipaloituna
- 2 rkl
- pinjansiemeniä
Tee näin:
Valmista ½ annos marinotua parsaa salaattia varten, resepti löytyy linkistä.
Gillaa halloumiviipaleet molemmilta puolilta rapeiksi grillissä.
Asettele villirucolat ja basilika tarjoiluvadille. Puolita mansikat ja lisää salaattiin.
Lisää salaattiin grillattu halloumi ja marinoitu parsa
Paahda pinajansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat väriä ja lisää salaattiin.
Viimeistele parsa-mansikkasalaatti parsojen marinointiliemellä.
Tarjoile parsa-mansikkasalaatti heti.