Mansikkasalaatti

 

Heinäkuussa mansikat ovat juuri parhaimmillaan ja silloin niistä kannattaa nauttia yllin kyllin. Mansikka sopii todella hyvin salaatteihin. Basilika, balsamico ja mustapippuri sopivat todella hyvin yhteen mansikan kanssa.

Tällä kertaa käytin salaattiin mozzarellaa, edellinen mansikkasalaatti sisälsi vuohenjuustoa: http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/vuohenjuusto-mansikkasalaatti 

Kotijuusto ja halloumi sopivat myös hyvin mansikkasalaattiin, joten niitä kannattaa myös kokeilla.

Mansikkasalaatti

Ainekset

½ l
tuoreita mansikoita
1 kpl
mozzarella di bufala
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 kpl
uusi punasipuli
1 kpl
ruukku salaattia
2 rkl
balsamicosiirappia tai -kastiketta
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista mansikoista kanta ja puolita mansikat. Revi buffalomozzarella käsin sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua balsamcokastike, oliiviöljya, suola ja mustapippuri.

Tarjoa salaatti sellaisenaan tai grillatun lihan lisukkeena.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *