Palsternakkakeitto
Sunnuntaina on hyvää aikaa keittää iso kattilallinen keittoa tulevaa viikkoa varten. Maanantai ja paluu arkeen tuntuu inhimillisemmältä kun päivän ruoka on lämmitystä vailla valmiina. Tällä kertaa keitin ison kattilallisen palsternakkakeittoa. Palsternakkakeittoon on aina lisättävä koskenlaskijaa, maut vaan sopivat niin hyvin yhteen.
Keiton pinnalle paistoin lehtikaalia ja siemen sekoitusta pannulla. Kukkakaalikeiton jälkeen on tullut tavaksi paistaa musta- tai lehtikaalia kasvissosekeittojen kanssa tarjottavaksi. Jos et välitä lehtikaalista voi keiton pinnalle paahtaa pelkästään siemen sekoitusta. Keiton voi hyvin tarjota myös krutonkien tai yrttiöljyn kera.
Juustoinen palsternakkakeitto
Ainekset
- 1,5 kg
- palsternakkaa
- 1 kpl
- iso sipuli
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1,2 l
- kasvislientä
- 2 rkl
- tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
- 250 g
- koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
- 2 dl
- ruokakermaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 1 dl
- salaattisiemen sekoitusta
- 200 g
- lehtikaalia
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 0
- mustapippuria ja suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia hetki. Lisää palsternakkakuutiot ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja hienonnettu lipstikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes palsternakka on kypsää noin 10-15 minuuttia. Kuutioi koskenlaskija ja lisää keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta pippurilla sekä suolalla.
Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla öljy ja paista lehtikaalia muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle siemenet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keiton kera.
Nam! Syksy on mun virallista keitto-aikaa, joten metsästän uusia reseptejä… Kiitos tästä, laitetaan testiin!
xIida
ps. Jos kiinnostaa, olisi mukavaa jos ehtisit tsekkaamaan mun blogin, northboundkitchen.wordpress.com! :))