Mansikkasalaatti
Heinäkuussa mansikat ovat juuri parhaimmillaan ja silloin niistä kannattaa nauttia yllin kyllin. Mansikka sopii todella hyvin salaatteihin. Basilika, balsamico ja mustapippuri sopivat todella hyvin yhteen mansikan kanssa.
Tällä kertaa käytin salaattiin mozzarellaa, edellinen mansikkasalaatti sisälsi vuohenjuustoa: http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/vuohenjuusto-mansikkasalaatti
Kotijuusto ja halloumi sopivat myös hyvin mansikkasalaattiin, joten niitä kannattaa myös kokeilla.
Mansikkasalaatti
Ainekset
- ½ l
- tuoreita mansikoita
- 1 kpl
- mozzarella di bufala
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 kpl
- uusi punasipuli
- 1 kpl
- ruukku salaattia
- 2 rkl
- balsamicosiirappia tai -kastiketta
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista mansikoista kanta ja puolita mansikat. Revi buffalomozzarella käsin sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua balsamcokastike, oliiviöljya, suola ja mustapippuri.
Tarjoa salaatti sellaisenaan tai grillatun lihan lisukkeena.