Lasten lempiruoat: Tomaatti-ricottapasta

Purkillinen ricottaa oli vaarassa mennä vanhaksi ja päätin käyttää sen viikonlopun lounaan valmistukseen. Kylmänä kevätpäivänä teki mieli lämmintä ruokaa, joten lautasellista höyryävän kuumaa pastaa kuulosti hyvältä idealta. Googlailin siis ricottapasta reseptejä ja päätös oli heti tehty, kun vastaan tuli Kokit ja potit blogin tomaatti-ricottapasta.

Tälläkään kertaa ei tullut noudatettua reseptiä orjallisesti. Lisäsin tomaattikastikkeeseen valkosipulia ja ripauksen chiliä. Tomaatti-ricottapastan kanssa tarjosin uunissa grillattuja kesäkurpitsalastuja. Totuttuun tapaan pasta annokset viimeisteltiin raastetulla parmesaanilla.

Tomaatti-ricottapasta maistui erinomaisesti koko perheelle ja esikoinen julisti tämän pastan lempiruoakseen. Parasta pastaa kuullemma mitä olen hänelle valmistanut. Nopeasti ja helposti valmistuva herkullinen tomaatti-ricottapasta tulee taatusti pysymään luotto arkiruokareseptinä meidän perheessä.

Tomaatti-ricottapasta

Ainekset (5 annosta)

250 g
ricottaa (1 prk)
2 prk
paseerattua tomaattia (mutti)
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
1/6 tl
chilihiutaleita
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
500 g
fusilli pastaa (rummo)
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Laita pastavesi kiehumaan.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna kiehuvaksi.

Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Anna tomaattikastikkeen kiehua pastan keittämisen ajan.

Lisää lopuksi tomaattikastikkeeseen ricotta ja anna kastikkeen kiehahtaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.

Sekoita pastan joukkoon tomaatti-ricottakastike ja hienonnettu basilika.

Viimeistele pasta-annokset paahdetuilla kesäkurpitsalastuilla ja raastetulla parmesaanilla.

Paahdetut kesäkurpitsalastut

Ainekset

1 kpl
pieni kesäkurpitsa
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/6 tl
mustapippuria myllystä

Tee näin:

Poista kesäkurpitsasta kannat ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi.

Asettele kesäkurpitsakiekot leivinpaperilla peitetylle pellille.

Sudi kesäkurpitsakiekkojen pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Grillaa kesäkurpitsakiekkoja uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat saaneet väriä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *