Lasten lempiruoat: Tomaatti-ricottapasta
Purkillinen ricottaa oli vaarassa mennä vanhaksi ja päätin käyttää sen viikonlopun lounaan valmistukseen. Kylmänä kevätpäivänä teki mieli lämmintä ruokaa, joten lautasellista höyryävän kuumaa pastaa kuulosti hyvältä idealta. Googlailin siis ricottapasta reseptejä ja päätös oli heti tehty, kun vastaan tuli Kokit ja potit blogin tomaatti-ricottapasta.
Tälläkään kertaa ei tullut noudatettua reseptiä orjallisesti. Lisäsin tomaattikastikkeeseen valkosipulia ja ripauksen chiliä. Tomaatti-ricottapastan kanssa tarjosin uunissa grillattuja kesäkurpitsalastuja. Totuttuun tapaan pasta annokset viimeisteltiin raastetulla parmesaanilla.
Tomaatti-ricottapasta maistui erinomaisesti koko perheelle ja esikoinen julisti tämän pastan lempiruoakseen. Parasta pastaa kuullemma mitä olen hänelle valmistanut. Nopeasti ja helposti valmistuva herkullinen tomaatti-ricottapasta tulee taatusti pysymään luotto arkiruokareseptinä meidän perheessä.
Tomaatti-ricottapasta
Ainekset (5 annosta)
- 250 g
- ricottaa (1 prk)
- 2 prk
- paseerattua tomaattia (mutti)
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 1/6 tl
- chilihiutaleita
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 500 g
- fusilli pastaa (rummo)
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Laita pastavesi kiehumaan.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna kiehuvaksi.
Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Anna tomaattikastikkeen kiehua pastan keittämisen ajan.
Lisää lopuksi tomaattikastikkeeseen ricotta ja anna kastikkeen kiehahtaa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.
Sekoita pastan joukkoon tomaatti-ricottakastike ja hienonnettu basilika.
Viimeistele pasta-annokset paahdetuilla kesäkurpitsalastuilla ja raastetulla parmesaanilla.
Paahdetut kesäkurpitsalastut
Ainekset
- 1 kpl
- pieni kesäkurpitsa
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1/4 tl
- suolaa
- 1/6 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Poista kesäkurpitsasta kannat ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi.
Asettele kesäkurpitsakiekot leivinpaperilla peitetylle pellille.
Sudi kesäkurpitsakiekkojen pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Grillaa kesäkurpitsakiekkoja uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat saaneet väriä.