Lakkajoulutortut leipäjuustolla
Joulutortuista on joulun alla kiva kokeilla erilaisia versioita. Viimeisimmästä viinilehdestä (10/2019) osui silmään heti lakkajoulutortut. Lakkajoulutorttuihin tuli lakkojen lisäksi leipäjuustoa. Rakastan lämpimän leipäjuuston ja lakkahillon yhdistelmää, joten tätä versiota joulutortuista oli ehdottomasti kokeiltava. Hieman oikaisin ohjetta ja käytin lakkahilloa. Akuperäisessä ohjeessa käytettään lakkoja ja keitettyä rosmariinihunajaa.
Lakkajoulutortut maistuivat aivan ihanilta ja näitä tulee ehdottomasti tehtyä toistekkin. Makuraadista kaikki aikuiset äänestivät lakkajoulutortut perinteisiä luumujoulutorttuja paremmiksi. Voin siis suositella lämpimästi kokeilemaan.
Blogista löytyy myös muita kivoja ideoita perinteisten joulutorttujen haastajiksi:
Herkullista joulun odotusta!
Lakkajoulutortut
Ainekset (10 annosta)
- 500 g
- torttutaikinalevyjä
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- 1 kpl
- oksa rosmariinia
- 200 g
- leipäjuustoa kuutioituna
- 1½ dl
- lakkahilloa
Tee näin:
Sulata joulutorttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa joulutorttutainalevyt neliöiksi.
Taittele joulutortut haluamallasi tavalla ja voitele kananmunalla.
Asettele puolet leipäjuustokuutioista joulutorttujen pinnalle.
Lisää jokaiseen joulutorttuun muutama rosmariininlehti.
Paista lakkajoulutorttuja uunissa 200 C kiertoilmauunissa noin 15 min.
Lisää puolessavälissä paistoaikaa loput leipäjuustokuutiot lakkajoulutorttuihin.
Anna lakkajoulutorttujen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Lisää lakkahillo joulutorttujen pinnalle juuri ennen tarjoilua.