Kukkakaalikeitto ja paistettu mustakaali
Tavallinen, mutta herkullinen kukkakaalikeitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Annos muuttuu astetta hienommaksi, kun kukkakaalikeiton pinnalle laitetaan paistettua mustakaalia. Kukkakaalikeitto annos kruunataan vielä raastetulla parmesaanilla. Arkinen keitto on näin muuttunut juhlavaksi annokseksi.
Erittäin onnistunut annos vaikka itse niin sanonkin. Paistettu mustakaali sopi yllättävän hyvin kukkakaalikeiton kanssa tarjottavaksi ja parmesan kruunaa tietysti ruoan kuin ruoan. Jos mustakaalia ei kaupasta löydy voi sen korvata hyvin lehtikaalilla.
Kukkakaalikeitto ja paistettu mustakaali
Ainekset
- 500 g
- kukkakaalia
- 3 kpl
- salottisipulia
- 2 kpl
- rosamunda perunoita
- 1 rkl
- voita
- 1 l
- kasvislientä
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl
- kermaa
- Tarjoiluun
- 6 kpl
- mustakaalin lehtiä
- 1 rkl
- öljyä
- ½ dl
- salaattisiemen sekoitusta
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl
- parmesaania raastettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista kukkakaalista suojalehdet ja kanta. Leikkaa kukkakaalin nuput irti. Kuori rosamundaperunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja pilko salottisipulit.
Kuumenna kattilassa voi ja kuullota salottisipuleita muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kukkakaalin nuput ja kuutiodut perunat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä noin 15 minuttia.
Lisää kattilaan kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Poista mustakaalin (palmukaalin) lehdistä lehtiruoti ja leikkaa veitsellä ronskiksi palasiksi. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää mustakaali ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää siemenet ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele kukkaalikeitto lautasille ja laita keiton pinnalle paistettua mustakaalia sekä siemeniä. Viimeistele annos ripottelemalla pinnalle raastettua parmesaania.