Kinkku-tsatsikivoileipäkakku

Rakastan voileipäkakkuja ja sattuneesta syystä tänä keväänä en ole päässyt niitä juhliin valmistamaan. Viime vuonna tein taivaallisen avokadovoileipäkakun lasten synttäreille. Vapun lähestyessä päätimme tehdä voileipäkakun vappupöytään. Lapset ovat tänä keväänä ihastuneet tsatsikiin ja sitä tulee valmistettua miltei joka viikonloppu. Ajattelin, että lapset saattaisivat tykästyä myös tsatsiki voileipäkakkuun. Kinkku-tsatsikivoileipäkakusta tuli ihanan raikas ja se maistui koko perheelle, jos haluat mielummin tehdä kasvisvoileipäkakun kannattaa kurkata tsatsikivoileipäkakun resepti linkistä. Voileipäkakun koristelin nopeasti villirucolalla ja luumukirsikkatomaateilla.

Vappupöydässä voileipäkakun kanssa oli tarjolla vihersalaattia, juustopiirakkaa ja grillattuja parsoja. Lapset tekivät myös tortillapizzat. Vappupöydän antimet olivat koko perheen mieleen ja kinkku-tsatsikivoileipäkakku sopi hyvin vapun viettoon. Voileipäkakut ovat kyllä niin ihania, että pitäisi muistaa niitä tehdä muutenkin kuin suuriin juhliin. Blogista löytyykin useita voileipäkakkureseptejä ja löydät ne tämän linkin takaa.

Kinkku-tsatsikivoileipäkakku

Ainekset (10 annosta)

24 kpl
isoja paahtoleipäviipaleita
Tsatsikitäyte
1 kpl
iso kurkku
3 dl
turkkilaistajogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
kuivattua minttua
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
½ tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
Kinkkutäyte
200 g
palvikinkkua kuutioituna
1 kpl
suippopaprika kuutioituna
1 kpl
pieni punasipuli kuutioituna
200 g
fetaa murustettuna
4 dl
turkkilaistajogurttia
1/6 tl
cayennepippuria
½ tl
savupaprikajauhetta
½ tl
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
Voileipäkakun koristelu
1 dl
tsatsikia
3 dl
turkkilaistajogurttia
1 kpl
ruukku villirucolaa
100 g
luumukirsikkatomaatteja
57 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 12 min

Tee näin:

Aloita voileipäkakun valmistaminen tsatsikitäytteen valmistamisella. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste valumaan siivilään.

Purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raastettu kurkku, jogurtti, hienonnettu minttu, sitruunamehu, valkoviinietikka, valkosipulijauhe, kuivattu minttu ja suola.

Laita tsatsikista 1dl syrjään voileipäkakun koristelua varten.

Valmista seuraavaksi kinkkutäyte. Kuutioi palvikinkku, paprika ja punasipuli. Sekoita jogurtti, paprika, kinkku, punasipuli, murennettu feta, sitruunamehu ja mausta suolalla, pippurilla, savustetulla paprikajauheella ja cayennepippurilla.

Kokoa voileipäkakku. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.

Levitä leipien pinnalla puolet kinkkutäytteestä.

Aloita ja päätä seuraava kerros puolikkailla paahtoleipäviipaleilla. Näin paahtoleipien reunat eivät tule päällekäin ja voileipäkakusta tulee tukevampi.

Levitä päälle puolet tsatsikitäyteestä. Lado täytteen päälle kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.

Levitä päälle loput kinkkutäytteestä.

Aloita ja päätä viimeinen kerros puolikkailla paahtoleipäviipaleilla. Peitä kakku foliolla ja laita kevyt paino päälle. Anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista voileipäkakun kuorrute sekoittamalla turkkilainenjogurtti ja 1 dl tsatsikia hyvin keskenään. Levitä kuorrute voileipäkakun pinnalle.

Koristele kinkku-tsatsikivoileipäkakku villirucolalla ja luumukirsikkatomaateilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *