Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Tzazikivoileipäkakku

height=”1094″ width=”729″>

Rakastan yli kaiken voileipäkakkuja ja meillä voileipäkakut kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Ilahduin, kun sain tehdä voileipäkakun kummityttöni ristiäisiin. Tällä kertaa päätin kokeilla käyttää pelkästään turkkilaita jogurttia voileipäkakun täytteissä ja kuorrutuksessa. Päädyin valuttaamaan turkkilaisen jogurtin, ettei voileipäkakusta tulisi liian kosteaa.

height=”1094″ width=”730″>

Täytteiksi valikoitu tzatziki ja paprika-fetatahna. Voileipäkakun täytteet onnistuivat todella hyvin ja maistuivat herkullisilta. Harmiksemme täytteitä ei jäänyt juurikaan yli. Paahdamme yleensä paahtoleivistä pois leikatut reunat uunissa öljyn ja mausteiden kera ja dippaamme ne ylijääneisiin täytteisiin.

height=”1094″ width=”730″>

Voileipäkakun kuorruttamiseen käytettyä turkkilaista jogurttia valutin yön yli jääkaapissa. Valmis kuorrutus olisi mennyt täydestä tuorejuustona ja tänä kesänä taidan kokoilla eri versioita ihan leivän päällä nautittavaksi. Oli nimittäin todella herkullista.

height=”1096″ width=”730″>

Voileipäkakku oli kaikkien vieraiden mieleen ja voin suositella sitä teille kevään ja kesän juhliin. Herkullisia juhlia!

height=”1094″ width=”730″>

Tzazikivoileipäkakku

Ainekset

28 kpl
isoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita
Kostutukseen
0
kasvislientä
Tzatzikitäyte
4 dl
turkkilaistajogurttia
1 kpl
kurkku
½ kpl
sitruunan mehu
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
kuivattua minttua
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa
Paprika-fetatäyte
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 kpl
punaista paprikaa
200 g
fetaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
ripaus chilijauhetta
Kuorrutus
5 dl
turkkilaista jogurttia
½ kpl
sitruunan mehu
0
suolaa
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl
neitsyt oliiviöljyä
Koristeleluun
0
kirsikkatomaatteja
0
fetaa kuutioina
0
kurkkua
0
mustia oliiveja
0
vihreitä oliiveja
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita voileipäkakun valmistaminen laittamalla tzatziki täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna jogurtin valua kaksi tuntia. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste valumaan siivilään. Purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raastettu kurkku, jogurtti, hienonnettu tilli, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, kuivattu minttu ja suola. Peitä tzatziki kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Laita paprika-täytteen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään.Grillaa paprikat grillissä niin, että kuori tummuu kauttaaltaan. Voit grillata paprikat myös puolikkaina uunissa grillivastuksen alla. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna olla 15 minuuttia. Poista paprikoista kuori ja kanta. Halkaise grillatut paprikat ja poista siemenet. Kuutioi grillatut paprikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita valutettu jogurtti, kuutioidut paprikat, murennettu feta ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

Kokoa voileipäkakku. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Yksi voileipäkakkukerros koostuu siis 7 paahtoleipäviipaleesta. Kostuta paahtoleivät kasvisliemellä. Levitä leipien pinnalla puolet tzatziki täytteestä.

Aloita seuraava kerros latomalla ensin kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnan ja sen jälkeen 6 kokonaista rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle paprika-fetatäyte. Lado täytteen päälle kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Lisää vielä lopuksi kaksi puolikasta paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle loput tzatzikitäytteestä. Lado loput leipäviipaleista tzatziki täytteen päälle.

Peitä kakku foliolla ja laita kevyt paino päälle. Anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään. Laita kuorrutuksen turkkilainen jogurtit valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen (käyttämättömään) tai harsolla vuorattuun siivilään. Anna valua yön yli. Sekoita jogurtin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu tilli, suola ja oliiviöljy. Leivitä kuorrute tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Koristele voileipäkakku esimerkikis kurkkuviipaleilla, kirsikkatomaateila, oliiveilla ja fetajuustokuutioilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *