Kinkku-tsatsikivoileipäkakku
Rakastan voileipäkakkuja ja sattuneesta syystä tänä keväänä en ole päässyt niitä juhliin valmistamaan. Viime vuonna tein taivaallisen avokadovoileipäkakun lasten synttäreille. Vapun lähestyessä päätimme tehdä voileipäkakun vappupöytään. Lapset ovat tänä keväänä ihastuneet tsatsikiin ja sitä tulee valmistettua miltei joka viikonloppu. Ajattelin, että lapset saattaisivat tykästyä myös tsatsiki voileipäkakkuun. Kinkku-tsatsikivoileipäkakusta tuli ihanan raikas ja se maistui koko perheelle, jos haluat mielummin tehdä kasvisvoileipäkakun kannattaa kurkata tsatsikivoileipäkakun resepti linkistä. Voileipäkakun koristelin nopeasti villirucolalla ja luumukirsikkatomaateilla.
Vappupöydässä voileipäkakun kanssa oli tarjolla vihersalaattia, juustopiirakkaa ja grillattuja parsoja. Lapset tekivät myös tortillapizzat. Vappupöydän antimet olivat koko perheen mieleen ja kinkku-tsatsikivoileipäkakku sopi hyvin vapun viettoon. Voileipäkakut ovat kyllä niin ihania, että pitäisi muistaa niitä tehdä muutenkin kuin suuriin juhliin. Blogista löytyykin useita voileipäkakkureseptejä ja löydät ne tämän linkin takaa.
Kinkku-tsatsikivoileipäkakku
Ainekset (10 annosta)
- 24 kpl
- isoja paahtoleipäviipaleita
- Tsatsikitäyte
- 1 kpl
- iso kurkku
- 3 dl
- turkkilaistajogurttia
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 2 tl
- kuivattua minttua
- 2 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- ½ tl
- valkosipulijauhetta
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 tl
- suolaa
- Kinkkutäyte
- 200 g
- palvikinkkua kuutioituna
- 1 kpl
- suippopaprika kuutioituna
- 1 kpl
- pieni punasipuli kuutioituna
- 200 g
- fetaa murustettuna
- 4 dl
- turkkilaistajogurttia
- 1/6 tl
- cayennepippuria
- ½ tl
- savupaprikajauhetta
- ½ tl
- suolaa
- 2 rkl
- sitruunamehua
- Voileipäkakun koristelu
- 1 dl
- tsatsikia
- 3 dl
- turkkilaistajogurttia
- 1 kpl
- ruukku villirucolaa
- 100 g
- luumukirsikkatomaatteja
Tee näin:
Aloita voileipäkakun valmistaminen tsatsikitäytteen valmistamisella. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste valumaan siivilään.
Purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois. Sekoita raastettu kurkku, jogurtti, hienonnettu minttu, sitruunamehu, valkoviinietikka, valkosipulijauhe, kuivattu minttu ja suola.
Laita tsatsikista 1dl syrjään voileipäkakun koristelua varten.
Valmista seuraavaksi kinkkutäyte. Kuutioi palvikinkku, paprika ja punasipuli. Sekoita jogurtti, paprika, kinkku, punasipuli, murennettu feta, sitruunamehu ja mausta suolalla, pippurilla, savustetulla paprikajauheella ja cayennepippurilla.
Kokoa voileipäkakku. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
Levitä leipien pinnalla puolet kinkkutäytteestä.
Aloita ja päätä seuraava kerros puolikkailla paahtoleipäviipaleilla. Näin paahtoleipien reunat eivät tule päällekäin ja voileipäkakusta tulee tukevampi.
Levitä päälle puolet tsatsikitäyteestä. Lado täytteen päälle kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
Levitä päälle loput kinkkutäytteestä.
Aloita ja päätä viimeinen kerros puolikkailla paahtoleipäviipaleilla. Peitä kakku foliolla ja laita kevyt paino päälle. Anna maustua ja mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista voileipäkakun kuorrute sekoittamalla turkkilainenjogurtti ja 1 dl tsatsikia hyvin keskenään. Levitä kuorrute voileipäkakun pinnalle.
Koristele kinkku-tsatsikivoileipäkakku villirucolalla ja luumukirsikkatomaateilla.