Kesäkurpitsa-halloumipaistos
height=”751″ width=”500″>
Onnistuin löytämään kasvimaalta viimeisen lehtien alla piileskelleen kesäkurpitsan juuri ennen ensimmäisiä yöpakkasia. Jääkaappi oli kyseisenä päivän tyhjää täynnä, mutta onneksi löytyi sentään paketillinen halloumia. Löytyi myös muutama tomaatti ja yrttimaasta tuoreita yrttejä. Kaikki ainekset päätyivät viipaloituna uunivuokaan ja uuniin.
Yleensä paistan halloumi viipaleet pannulla tai grillaan grillissä ja viimeistelen ripottelemalla hiukan sitruunamehua päälle. Tällä kertaa päätin kokeilla halloumin paistamista uunissa. Valmiin kesäkurpitsa-halloumipaistoksen päälle ripottelin puristettua sitruunamehua.
Kesäkurpitsa-halloumipaistoksen tarjoilin paahdetun maalaisleivän ja vihersalaatin kera. Tyhjästä jääkaapista huolimatta nautimme nopeasti valmistuvan ja maittavan lounaan. Tuoreet yrtit voi tarvittaessa korvata myös kuivatulla oreganolla.
height=”751″ width=”500″>
kasv
Kesäkurpitsa-halloumipaistos
Ainekset
- 1 kpl
- kesäkurpitsa (noin 400g)
- 3 kpl
- tomaatteja
- 1 kpl
- halloumia
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1 rkl
- tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria
- 0
- oliiviöljyä
- Tarjoiluun
- 0
- sitruuna mehua
- 0
- paahdettua maalaisleipää
- 0
- vihersalaattia esim. frisee
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista kesäkurpitsasta kanta. Viipaloi kesäkurpitsa non 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloin myös tomaatit ja halloumi. Asettele viipaloidut kesäkurpitsa, tomaatti ja halloumi limittäin uunivuokaan. Ripottele pinnalle hienonnettu valkosipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle oliiviöljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes halloumi on saanut tarpeeksi väriä. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle sitruunamehua. Tarjoile paistos paahdetun maalaisleivän ja vihersalaatin kera.