Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kesäkurpitsa-Fetapiirakka

height=”1283″ width=”856″>

Jatketaan viime viikonlopun synttäreiden tarjoilulla. Tein juhliin kaksi suolaista piirakkaa. Vuohenjuustopiirakka marinoiduilla punajuurilla oli todella herkullista.

Kesäkurpitsaa tuntuu tällä hetkellä riittävän vaikka muille jakaa. Oli siis itsestäänselvää, että toinen piirakka sisälsi kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa saattaa olla usein liian vetistä piirakassa, joten päätin paahtaa ohuet kesäkurpitsaviipaleet ensin uunissa. Lopputulos oli kaiken vaivan arvoista ja piirakka herätti ihastusta. Tässä siis loistava resepti hukata kesäkurpitsaa suuresta sadosta.

Kesäkurpitsa-Fetapiirakka

Ainekset

Piirakkapohja
150 g
voita
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
0
suolaa
Täyte
1 kpl
kesäkurpitsa (noin 300g)
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 kpl
sipuli
200 g
fetaa
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
3 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunia
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
1 rkl
sitruunamehua
Paistamiseen
0
öljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Höylää kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsa viipaleita uunissa grillivastuksen alla kunnes ne saavat hiukan väriä.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Laita sipulit, paahdetut kesäkurpitsa viipaleet ja murustettu feta piirakka pohjan päälle. Ripottele pinnalle sitruunamehu.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos hienonnetulla tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (4)

  1. Järvinen Aila

    Hyvä

  2. Vierailija

    Hyväääää kun mikä

  3. Minna_A

    Kiva kuulla, että maistui 🙂

  4. Minna_A

    Mukavaa, että piirakka maistui 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *