Kesäkurpitsa-Fetapiirakka
height=”1283″ width=”856″>
Jatketaan viime viikonlopun synttäreiden tarjoilulla. Tein juhliin kaksi suolaista piirakkaa. Vuohenjuustopiirakka marinoiduilla punajuurilla oli todella herkullista.
Kesäkurpitsaa tuntuu tällä hetkellä riittävän vaikka muille jakaa. Oli siis itsestäänselvää, että toinen piirakka sisälsi kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa saattaa olla usein liian vetistä piirakassa, joten päätin paahtaa ohuet kesäkurpitsaviipaleet ensin uunissa. Lopputulos oli kaiken vaivan arvoista ja piirakka herätti ihastusta. Tässä siis loistava resepti hukata kesäkurpitsaa suuresta sadosta.
Kesäkurpitsa-Fetapiirakka
Ainekset
- Piirakkapohja
- 150 g
- voita
- 1 dl
- täysjyvävehnäjauhoja
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 0
- suolaa
- Täyte
- 1 kpl
- kesäkurpitsa (noin 300g)
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 kpl
- sipuli
- 200 g
- fetaa
- ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 3 dl
- ruokakermaa
- 3 kpl
- kananmunia
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- Paistamiseen
- 0
- öljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Höylää kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä ja laita viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda kesäkurpitsa viipaleita uunissa grillivastuksen alla kunnes ne saavat hiukan väriä.
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Laita sipulit, paahdetut kesäkurpitsa viipaleet ja murustettu feta piirakka pohjan päälle. Ripottele pinnalle sitruunamehu.
Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Mausta muna-kermaseos hienonnetulla tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Hyvä
Hyväääää kun mikä