Kanttarelliquiche västerbotten-juustolla

On jo pidemmän aikaa pitänyt kokeilla västerbotten juustoa ruoanlaitossa. Kyseinen juusto oli sopivasti tarjouksessa lähikaupassa, joten palanen västerbottenia pätyi ostoskoriin. Syksyn tullen olen taas innostunut leipomaan ja erityisesti suolaisia piirakoita. Voimakkaan makuista västerbotten juustoa päätin kokeilla kanttarelliquichen eli kanttarellipiirakan täytteeksi.

Kanttarellipiirakasta tuli todella herkullista ja tykästyin västerbotten juuston uniikkiin makuun. Västerbotten juustoa jäi vielä jäljelle ja ilta taitaa sujua uusia ideoita googlettaen. Halutessasi voit korvata västerbotten juuston esimerkiksi emmentaalilla tai parmesaanilla.

Kanttarelleja on tänä syksynä löytynyt vaikka muilla jakaa. Blogista löytyy muitakin herkullisia kanttarellireseptejä:

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti

Kanttarellileivät

Kanttarelli-pekonipasta

Tarte Flambee kanttarelleilla

Ylikypsäksi haudutettua hirvenpaistia kanttarellikastikkeella

Kanttarelliquiche

Ainekset

Pohja
100 g
voita
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyväspelttijauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
400 g
tuoreita kanttarelleja
150 g
västerbotten-juustoa raastettuna
1 kpl
sipuli (kuutioituna)
1 rkl
voita (paistamiseen)
½ dl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 dl
ruokakermaa
2 kpl
kananmunaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja muovaa taikina palloksi. Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Tee kanttarelliquiche 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan päälle ja kiristä reuna paikoilleen. Voitele irtopohjavuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 10  minuuttia.

Puhdista ja pilko kantterellit. Kuori ja kuutioi sipuli. Hienonna tilli. Kuumenna pannulla voi. Paista kanttarelleja ja sipulia kunnes kanttarelleistä irronnut neste on haihtunut. Nosta pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon hienonnettu tilla ja raastettu västerbotten juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä kanttarellitäyte tasaisesti piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin, kaada tasaisesti vuokaan. Paista kanttarellipiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullankeltainen.

Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (1)
  1. Voi itku miten herkullisen näköinen piirakka.-Saispa kantarelleja,niin tekisin tuon,nami:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *