Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Joulupöydän elegantti alkuruoka: Punajuuriterriinit feta- tai vuohenjuustotäytteellä

height=”751″ width=”500″>

Tänä vuonna olemme viettäneet itsenäisyyspäivää kotona. Itsenäisyyspäivä illallisen valmistelut aloitimme jo edellisenä päivän. Illallisesta tuli onnistunut kokonaisuus, joka aloitettiin herkullisilla punajuuriterriineillä. Aikuiseen makuun sopivat vuohenjuustotäytteellä täytetyt punajuuriterriinit viimeisteltiin balsamicosiirapilla ja salaatinversoilla.

Lapsia varten punajuuriterriinit saivat fetatäytteen. Yllätyksekseni fetatäyteiset terriinit äänestettiin koko perheen voimin parhaimmiksi. Molemmat täytteet maustoin tuoreella tillillä, sitruunan raastetulla kuorella sekä mehulla. Terriinit oli yllättävän helppo valmistaa ja aktiivista valmistusaikaa ei paljoa tarvittukkaan.

Punajuuriterriineistä muodostui elegantti alkuruoka illallisen avaukseen ja maku oli todellakin kohdillaan. Punajuuriterriinit voi hyvin valmistaa myös edellisenä päivän. Juhlien emäntä tai isäntä pääsee näin juhlapäivänä paljon helpommalla, kun alkuruoka on valmiina. Punajuuriterriinit sopivat taatusti erinomaisesti joulupöytään.

height=”601″ width=”400″>

height=”600″ width=”400″>

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!height=”751″ width=”500″>

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla

Ainekset

500 g
punajuuria
Fetatäyte
200 g
fetaa
½ dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruuna mehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
ripaus suolaa
0
mustapippuria myllystä
Vuohenjuustotäyte
200 g
chevreä (vuohenjuustoa)
½ dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 kg
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruuna mehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
ripaus suolaa
0
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
0
Mimis versoja
0
balsamicosiirappia tai -kastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Ohjeen mukaan tulee neljä fetatäytteistäterriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistäterriiniä.

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri.

Valmista vuohenjuustotäyte. Poista chevrestä valkoinen kuori. Muussaa chevre haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri.

Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoihoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja käännä peitä pinta punajuuriviipaleilla.

Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *