Itsenäisyyspäivän menu

Suomi 100v juhlavuosi huipentuu ensi keskiviikkona itsenäisyyspäivänä. Päätin koota menu ehdotuksen blogin parhaista resepteistä 100 vuotiaan Suomen juhlintaan. Toivottavasti näistä ideoista on iloa 100 vuotisjuhlien valmistelussa.

Suomi 100v juhlamenu:

Rieskakupit savuporotäytteellä

jälkimarinoitu paahtopaisti

Salaatti paahtopaistille

Uuniperunat suppilovahverotäytteellä

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Juhla menun alkurokana on rieskakupit savuporotäytteellä, kylmäsavuporon sijaan voi hyvin käyttää myös kylmäsavustettua hevosta. Pääruoaksi valikoitui jälkimarinoitu paahtopaisti, salaattibuffee sekä uuniperunat suppilovahverotäytteellä.

Herkullinen salaattibuffet sopii hyvin tarjottavaksi jälkimarinoidun paahtopaistin kera. Salaattibuffeen voit koota haluamistasi aineksista tai esim. balsamico-punajuurista, vuohenjuustosta ja erilaisista salaateista. Tarjolle voi laittaa myös punasipulia raakana tai marinoituna ja varrellisia kapriksia. Siemenseokset sopivat varmasti myös hyvin salaattibuffettiin.

Jälkimarinoidun paahtopaistin ja balsamico-punajuuret voi hyvin valmistaa etukäteen edellisenä päivänä niin itse h-hetkenä on vähemmän tekemistä. Paahtopaistin valmistan aina luotto-ohjeellani, jota noudattaen paahtopaistista tulee suussa sulavaa.

Juhlaillallisen kruunaa tyrniposset, joka tarjoillaan paahdetun valkosuklaan kera. Tyrnipossetit voi hyvin valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään niin jää juhlapäiväksi vähemmän tehtävää.

Jos nämä ideat eivät olleet mieleesi niin viime vuonna blogiin koostamani postauksista voi löytyä ideoita:

Itsenäisyyspäivän alkupalat

Itsenäisyyspäivän pääruoat

Itsenäisyyspäivän jälkiruoat

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *