Hiihtolomalla ulkoillaan ja syödään hyvin!

Hiihtolomalla ulkoillaan usein miltei koko päivä pakkassäässä. Lapsuudessani hiihtolomat vietimme miltei aina lapissa. Hiihtoloma kului nopeasti hiihtäen ja lasketellen. Kun on viettänyt koko päivän ulkoillen voi hyvällä omalla tunnolla illallisella syödä hyvin ja nauttia ruoasta.

Blinit kruunaavat taatusti ulkoilmassa vietetyn talvisen pakkaspäivän. Blogista löytyy resepti, jolla valmistat blinit ravintola Krapihovin tapaan. Kala- ja äyriäisallergian takia meidän perheen blinien lisukkeet eroavat perinteisistä. Blinien kanssa meillä on  perinteisesti tarjolla sienisalaattia, savuporomoussea, venäläisiä suolakurkkuja, hunajaa, smetanaa ja hienonnettua punasipulia sekä tilliä.

Nykyään blinien kanssa tarjotaan myös somehitiksi noussutta porkkalaa ja sekä porkkalan tapaan valmistettua punajuurtaPaahdetuista punajuurista valmistetut salaatit sopisivat varmasti myös blinien kera tarjottavaksi. Itse ajattelin näitä punajuurisalaatteja tarjota seuraavan kerran blinien kanssa.

Raclette ja mökin nurkissa paukkuva pakkanen sopivat yhteen kuin nenä päähän. Blogista löytyy vinkit raclette iltaan ja lisukkeisiin. Jos illalliselta jää racletjuustoa yli voi seuraavana päivänä valmistaa raclet-uuniperunoita. Racleten ystäville maistuu taatusti myös herkullinen tartiflette. Tartifletteen käytettävää reblochon juustoa on ollut silloin tällöin tarjolla Lidlissä. Tarvittaessa reblochon juuston voi korvata raclette juustolla. Tartifleten kanssa olen usein tarjonnut miltei samoja lisukkeita kuin racleten kera. Tartifletta on myös siitä kätevä, että se valmistuu uunivuoassa ja et tarvitse raclette grilliä.

ruoka blinit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *