Raclette ilta

Tämän talven ensimmäinen ja samalla varmaankin viimeinen raclette illallinen. Raclet kuuluu ehdottomasti talveen ja näyttää kovasti siltä, että kevät on jo nurkan takana. Raclettia olen ensimmäisiä kertoja syönyt lapsuudessani Ranskasta takaisin Suomeen muuttaneen tuttavaperheen luona ja suurena juuston ystävänä ihastuin ruokaan täysin. Raclette grillejä ei minun tietääkseni ainakaan kovin helposti löytynyt 90-luvulla suomesta. Vanhempani taisi tuoda lapsuuden perheeni ensimmäisen raclette grillin Saksasta tuliaisena.

Raclettea tehtiin lapsuuden perheessäni muutaman kerran vuodessa ja tietysti juuri talvella. Usein raclette grilli kuumeni uudenvuodenaattona ja ruoka kuului koko perheemme suosikkeihin. Viime vuonna annoimme jopa pikkusiskolleni ja hänen miehelleen raclette grillin häälahjaksi! Racleten valmistus on mainio seurustelumuoto ja raclette grillin ääressä saakin aikaa kulumaan tunnin jos toisenkin.

Eilen teimme raclettea oman perheen kesken ja lapsetkin viihtyivät pöydässä yllättävän pitkään. Raclette pöydän antimista löytyi jokaiselle lapselle suosikki herkkuja: vanhimmalle hillosipuleita, keskimmäiselle oliiveja ja nuorimmalle parsakaalia. Kaikkien lasten suosikki kylmäsavustettu hevonen hävisi ensimmäisenä leikkelelautaselta. Miehen kanssa sulatimme ihan perinteistä raclette juustoa, mutta lapsia varten olin varannut miedompaa port salut -juustoa. Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta. Seuraavana päivänä tein ylijääneistä puikuloista, raclette juustosta ja sipulista herkullisen paistoksen uunissa.

Raclette pöydän antimet:

– raclette juustoa

-port salut juustoa

– keitettyjä puikuloita

– höyrytettyä parsakaalia

– paprikaa

– kirsikkatomaatteja

– oliiveja

– marinoituja valkosipulin kynsiä

– hillosipuleita

– patonkia

– coctail kurkkuja

– leikkeleitä esim. ilmakuivattua kinkkua, salamia, kylmäsavustettua hevosta

– grillattuja ja säilöttyjä artisokan sydämiä

height=”825″ width=”550″>

 

Kommentit (2)
  1. anne / 52weeksofdeliciousness
    8.3.2016, 07:53

    Raclette on kyllä niin hyvää! tulipa himo hillosipuleihin ja raclettejuustoon tätä lukiessa 🙂

  2. Riitta (masutoaitemu)
    9.3.2016, 11:28

    Raclette on ihanaa! Meidän grillimme on ahkerassa käytössä, nyt tosiaan viimeisiä kertoja. Eikä harmita ollenkaan, kevät tulee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *