Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Tartiflette

Rakastan raclettea ja sitä on tehtävä ainakin kerran talvessa. Viime vuotisesta Raclette illasta ja sen tarjoiluista voitte lukea linkistä. Tartiflette maistuu taatusti kaikille racleten ystäville. Vanhan blogin puolelta löytyykin resepti ensimmäiseen valmistamaani tartifletteen.  Silloin harmittelin ettei tartifletteen käytettävää reblochon juustoa löytynyt mistään vaan jouduin sen korvaamaan raclet juustolla. Käydessäni tällä viikolla Lidlissä bongasin juustohyllyltä reblochon juuston ja lauantain illallinen oli samantien lyöty lukkoon.

Kymmenen kilometrin hiihtolenkin ja saunan jälkeen tartiflette maistui taivaalliselta. Nappaa tästä siis hiihtolomalle resepti mukaan. Tartiflette on siitä myös kätevä ettei tarvita erillistä raclettegrilliä, vaan ruoka valmistuu uunivuoassa. Lisukkeet voi jokainen valita omien mieltymystensä mukaan, mutta suosittelen valmistamaan vihersalaattia. Salaatti tuo tarvittavaa raikkautta aika raskaan tartifletten rinnalle.

Tartiflette

Ainekset

1,5 kg
kiinteitä perunoita (esim. siikli)
170 g
pekonia
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2,5 dl
kermaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
500 g
reblochon juustoa (voi korvata raclette juustolla)
Tarjoiluun
0
vihersalaattia (esim. rucola, frisee)
0
leikkeleitä (esim. ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia)
0
keitettyä parsakaalia
0
maalaisleipää
0
hillosipuleita
0
coctailkurkkuja
0
oliiveja
0
säilöttyjä valkosipulin kynsiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä perunoita kuorineen noin 15 minuuttia. Älä keitä perunoita kypsiksi asti. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuori perunat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele viipaloidut perunat voideltuun uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuutioi pekoni ja laita kylmälle pannulle. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Lisää pannulle viipaloidut sipulit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Lisää pekoni-sipuliseos perunoiden joukkoon uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita valkoviini ja kerma hyvin keskenään, kaada tasaisesti uunivuokaan.

Viipaloi reblochon juusto ja asettele viipaleet perunoiden pinnalle. Voit tarvittaessa korvata reblochon juuston raclet juustolla. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.

Anna tartifleten jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile tartifletten kanssa esimerkiksi vihersalaattia, hyviä leikkeleitä, parsakaalia, maalaisleipää, hillosipuleita, coctailkurkkuja ja oliiveja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *