Herkullinen kasvislasagne linsseillä
Pakon edessä syntyy välillä todella herkullista ruokaa, kuten tämä kasvislasagne linssitäytteellä. Maanantaina jääkaappi ammotti tyhjyyttä viikonlopun jäljiltä. Kauppaan en kuitenkaan jaksanut millään lähteä, joten jotain oli keksittävä jääkaapin ja kuiva-ainekaapin antimista. Vihanneslokerosta löytyi jo hiukan nahistunutta lehtiselleriä, muutama porkkana, pätkä kesäkurpitsaa ja paprika. Kuiva-ainekaapista löytyi onneksi punaisia linssejä, lasagnelevyjä ja tomaattimurskaa.
Kaapin perukoila löytyneiden lasagnelevyjen innoittamana lähdin valmistamaan kasvislasagnea. Tein linssipohjaisen kastikkeen, jonka maustoin mm. savustetulla paprikajauheella. Jääkaapista löytyi myös maitoa, juustoraastepussin loppu ja parmesaanin palanen niin sain valkokastikkeenkin valmistettua. Sitten vain kasvislasagnen kasaus ja koko komeus uuniin. Kasvislasagnen paistuessa ehtii muuten hyvin tehdä vihersalaatin kasvislasagnen kera tarjottavaksi.
Kasvislasagnesta tuli todella mehevää ja herkullista. Huomenna ei onneksi tarvitse laittaa ruokaa ollenkaan sillä tätä herkullista kasvislasagnea riittää muutamaksi päiväksi. Kasvislasagnea linssitäytteellä tehdään meillä taatusti toistekkin.
Blogista löytyy myös muita hyviä linssireseptejä:
- Tulinen linssipata
- Chili sin carne
- Marinoidut belugalinssit
- Vadelma-belugalinssisalaatti
- Tulinen linssikeitto
- Mausteinen linssikeitto
- Porkkana-linssikeitto
- Bataatti-porkkanakeitto
- Lämmittävä linssikeitto
- Linssipyörykät
Kasvislasagne
Ainekset (6 annosta)
- 15 kpl
- lasagnelevyjä
- 1 rkl
- voita vuoan voiteluun
- Linssikastike
- 2½ dl
- punaisia linssejä
- 1 rkl
- rypsiöljyä paistamiseen
- 2 kpl
- sipulia kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 kpl
- punainen paprika kuutioituna
- 2 kpl
- porkkaa kuutioituna
- 2 kpl
- varsisellerin vartta kuutioituna
- 1/2 kpl
- pieni kesäkurpitsa kuutioituna
- 500 g
- tomaattimurskaa
- 2 rkl
- tomaattipyrettä
- 6 dl
- kasvislientä
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 1/2 tl
- savustettua paprikajauhetta (hot)
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Juustokastike
- 50 g
- voita
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1 l
- maitoa
- 2 dl
- mozzarella juustoraastetta
- 2 dl
- parmesaania raastettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Pinnalle
- 1 dl
- juustoraastetta
Tee näin:
Valmista ensin linssikastike. Kuumenna kasarissa tilkkä öljyä.
Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää loput kasvikset ja kuullota hetki.
Lisää pannulle huuhdellut linssit, tomaattimurska, tomaattipyree ja kasvisliemi.
Lisää myös mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
Valmista seuraavaksi juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa.
Lisää kattilaan jauhot samalla sekoittaen. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista.
Lisää maito vähitellen samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
Anna juustokastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia samalla sekoittaen.
Nosta kattila liedeltä ja lisää juustoraasteet sekä mausteet. Sekoita juustokastike tasaiseksi.
Levitä voidellun uunivuoan pohjalle ensin linssikastiketta ja sitten juustokastiketta. Asettele päälle 5 lasagnelevyä.
Levitä lasagnelevyjen päälle ensin linssikastiketta ja sitten juustokastiketta. Toista vielä kerran.
Asettele viimeiset lasagnelevyt päällimmäiseksi ja kaada loput juustokastikkeesta niiden päälle.
Ripottele pinnalle juustoraasta. Paista 180 asteessa kiertoimauunissa tai 200 asteessa tavallisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Peitä kasvislasagne leivinpaperilla paistamisen aikana, jos pinta ruskistuu liikaa.
Tarjoile kasvislasagne vihersalaatin kera.
Kuulostaa hyvältä! 🙂
Suosittelen, maistui koko perheelle 🙂