Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Linssipyörykät

Tein pitkästä aikaa linssipyöryköitä ja tällä kertaa maustoin ne jääkaapista löytyneellä harissa chilitahnalla. Lapsista linssipyörykät olivat liian tulisia, mutta meille aikuisille ne kyllä maistuivat. Linssipyörykät tarjoilin jogurttikastikkeella, jonka olin myös maustanut harissa chilitahnalla.

Kasvilavojen runsaan lehtikaalisadon ansiosta olemme viime aikoina herkutelleet usein lehtikaalisipseillä. Niitä oli tarjolla myös linssipyöryköiden kera ja resepti luvassa pian blogiin.

Linssipyörykät ja harissakastike

Ainekset

3 dl
punaisia linssejä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 rkl
harissa chilitahnaa
1½ tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
savustettua paprikajauhetta
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
4 rkl
korppujauhoja
Harissakastike
200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sitruunan mehua
1 tl
harissa chilitahnaa
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Kaada linssit lävikköön ja valuta hyvin.

Laita kulhoon keitetyt linssi, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilija, harissa chilitahna ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.

Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Valmista harissakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa kunnes linssipyörykät ovat valmiita.

Pyöritä massasta pieniä linssipyöryköitä ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille.

Paista linssipyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Tarjoile linssipyörykät harissakastikkeen ja esim. lehtikaalisipsien kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *