Mausteinen Linssikeitto

Lomat on pidetty ja arki on alkanut. Nopeat ja helpot, mutta maistuvat arkiruoka reseptit on taas kaivettava esiin.

Mausteinen linssikeitto valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta. Linssikeiton tulisuutta voi säädellä lisäämällä harissa tahnaa vain vähän tai sitten reilusti.

Harissa chilitahnaa löytyy yleensä aina meiltä kotoa. Harmillisen usein chilitahnan loput unohtuvat usein jääkaapin syövereihin ja jää käyttämättä. Blogiin on luvassa pian muutama resepti lisää, joissa käytetään myös harissa chilitahnaa.

Vegaanisen linssikeitosta saat tarjoamalla keiton jogurtin sijaan esim. kaurafraicella.

 

Mausteinen Linssikeitto

Ainekset

2 dl
punaisia linssejä
1 kpl
sipuli kuutioituna
4 kpl
porkkanoita
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
500 g
tomaattimurskaa
8 dl
kasvislientä
1-2 tl
harissa- chilitahnaa
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
½ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Tarjoiluun
200 g
turkkilaista jogurttia
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele linssit hyvin välikössä. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä sipuli.

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää porkkanakuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki.

Lisää kattilaan kasvisliemi, tomaattimurska, harissa ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kattilaan linssit ja anna linssikeiton kiehua noin 15minuuttia.

Lisää keittoon hienonnettu lehtipersilija, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarjoile mausteinen linssikeitto turkkilaisen jogurtin ja hienonnetun lehtipersilijan kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *