Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Marinoidut Belugalinssit

height=”736″ width=”500″>

Juuri nyt olen ihastunut linsseihin, erityisesti marinoituihin Belugalinsseihin. Linssien marinointi on helppoa ja ainoa aikaa vievä asia on linssien keitäminen kypsäksi. Linssit kannattaa lisätä marinaadiin kuumina, jolloin ne imevät itseensä eniten makua. Marinoituja linssejä voi tarjota sellaisenaan ruoan lisukkeena tai lisätä vaikka salaatin joukkoon. Marinoiduista linsseistä valmistetut salaatit ovat myös hyviä lounaseväitä töihin mukaan otettavaksi. Omaan lounaseväs salaattiini tuli marinoitujen belugalinssien lisäksi mm. suuren suosion saavuttaneita paahdettuja porkkanoita.

Tällä viikolla blogiin tulossa herkullisen salaatin resepti, jossa käytin marinoituja belugalinssejä.

height=”751″ width=”500″>

Marinoidut Linssit

Ainekset

3 dl
beluga linssejä
Marinadi
3/4 dl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl
Dijon-sinappia
1 tl
hunajaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele belugalinssit hyvin ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Linssien keittämisen aikana valmista marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon sinappi ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää marinaadiin. Hienonna tilli ja lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin vielä suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.

Valuta belugalinssit hyvin ja lisää kuumina marinadiin, näin maku tarttuu linsseihin parhaiten. Sekoita hyvin ja anna belugalinssien marinoitua vähintään puoli tuntia. Tarjoa marinoituja linssejä salaatissa tai ruoan lisukkeena.

Kommentit (1)

  1. loppilainen

    Heippa,

    jos näitä belugalinssejä keittää ja marinoi isomman satsin ja lisäilee niitä salaatteihin, wokkeihin ym, niin kauanko uskaltaisi jääkaapissa säilyttää? Onko kokemusta sulla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *