Helppo lounas tai brunssitarjottava

height=”778″ width=”518″>

 

Tällä viikolla olen muutamana päivänä tehnyt töitä etänä kotoa käsin. Ilmat ovat olleet niin surkeat, että en viitsinyt lähteä ulos lounaalle. Suoraan sanottuna heitin uuniin mitä kotoa sattui löytymään. Uuniin päätyi siis terttukirsikkatomaatteja ja fetaa. Hiukan myös oliiviöljyä ja mausteita tomaattien ja fetan pintaan. Vaatimattoman lounaan lisukkeena nautin maalaislepää ja vihersalaattia.

Lounaan vaatimattomuudesta huolimatta maku oli aivan mahtava ja tuoksu mikä paahdetuista terttukirsikkatomaateista tuli oli myös mahtava. Lapset kysyivät heti kotiutuessaan mitä olen laittanut ruoaksi kun tuoksuu niin hyvältä. Onneksi paahdettuja terttukirsikkatomaatteja ja fetaa riitti lounaan lisäksi myös päivälliselle. Paistettu feta ja terttukirsikkatomaatit sopivat taatusti erinomaisesti osaksi brunssitarjoiluita.

Paistettu feta ja terttutomaatit

Ainekset

200 g
fetaa
500 g
terttukirsikkatomaatteja
0
oliiviöljyä
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
0
kuivattua oreganoa
½ kpl
kuivattu punainen chili
Tarjoiluun
0
maalaisleipää
0
vihersalaattia
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele ja kuivaa tettukirsikkatomaatit. Nosta terttukirsikkatomaatit uunivuokaan. Ripottele tomaattien pinnalle oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja kuivattua oreganoa. Paahda terttukirsikkatomaatteja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Nosta uunivuoka uunista. Lisää vuokaan fetajuusto. Ripottele fetajuuston pinnalle oliiviöljyä ja kuivattua oreganoa. Murustele fetan päälle kuivattu chili. Nosta uunivuoka uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Loppuvaiheessa kannattaa seurata ettei feta sula liikaa.

Anna paistetun fetan ja terttukirsikkatomaattien jäähtyä hetki. Tarjoile maalaisleivän ja vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *