Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
height=”751″ width=”500″>
Edellisessä postauksessa kerroin ihastuneeni kukkasalaattiin. Ihan kuin olisi kesä lautasella! Kukkasalaatti päätyi alkuruoaksi herkullisten grillattujen parsojen kanssa. Parsan ympärille kiepautin pekonia ja sitten vain grilliin. Pekonin sijaan parsan ympärille voi kiepauttaa myös ilmakuivattua kinkkua.
Kukkasalaattiseoksen lisäksi salaattiin tuli parmesan lastuja ja salaatti kruunattiin basilikavinegretillä. Ensimmäisten suupalojen jälkeen pöytään laskeutui täydellinen hiljaisuus ja kaikki keskittyivät nauttimaan täysillä herkullisesta alkuruoasta. Autuaat ilmeet ruokapöydässä olivat paras kiitos kokille. Voin siis suositella lämpimästi kokeilemaan tätä salaattia!
Rakastan parsaa ja nippu parsaa tuntuu ujuttautuvan ostoskoriin jokaisella kauppareissulla. En kuitenkaan taida olla yksin tämän ihastukseni kanssa. Parsa tuntuu olevan tällä hetkellä kovassa suosiossa, koska blogin ja maku.fi:n viime viikon suosituin resepti olikin juuri uusissa paahdettu parsa.
height=”750″ width=”500″>
Grillattua parsaa ja kukkasalaattia
Ainekset
- 1 kpl
- nippu parsaa
- 100 g
- pekonia
- 0
- öljyä grillaamiseen
- Kukkasalaatti
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 65 g
- Ilona kukkasalaattiseos
- 1 dl
- parmesaania lastuina
- Basilikavinegretti
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- hunajaa
- 1 kpl
- pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 0
- ripaus suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta. Leikkaa pekonit pituussuunnassa puoliksi ja kiepauta parsojen ympäri. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä. Grillaa parsoja grillissä kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Asettele kukkasalaatti tarjoilulautaselle. Lisää salaattiin grillatut parsat ja parmesan lastut. Valmista basilikavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele basilikavinegretti salaatin pinnalle. Nauti heti.