Grillattu Jerk-kana

Kesälomalla tuli grillattua todella usein ja koko perheen suosikkigrillattavaksi nousi ehdottomasti broilerin koipipalat. Grillatut broilerin koipipalat ovat ihanan mehukkaita ja liha ei todellakaan ole kuivaa. Kesän aikana parhaaksi marinadiksi julistettiin jerk -marinadi.

Jamaikalaisen kansallisruoan reseptin löysin Kana kaikki kananpojasta -keittokirjasta, jossa on muuten muitakin todella hyviä reseptejä. Muokkasin reseptiä lapsiperheelle sopivaksi ja korvasin habanerot jalapenoilla. Kevätsipuleiden varsien sijaan käytin kesäsipuleita varsineen.

Kannattaa muistaa laittaa broilerin koivet marinoitumaan jo edellisenä päivänä, niin koivet ehtivät maustua kunnolla. Itse meinaan aina unohtaa ottaa marinadia sivuun, jotta sillä voi viimeistellä grillatut broilerin koivet. Tämäkin kannattaa muistaa tehdä, sillä se tuo kivasti raikkautta ja potkua grillattuihin jerk broilerin koipiin.

Jerk marinoituja broilerin koipia tuli grillattua etenkin kesän hellepäivinä ja vakio lisukkeena uusien perunoiden lisäksi oli feta-vesimelonisalaattia. Aivan ihana yhdistelmä suosittelen kokeilemaan!

Ainekset

15 kpl
broilerin koipipalaa
Jerk-marinadi
10 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
jalapeno -chiliä (tuliseen marinadiin käytä habanero chilejä)
5 cm
pala inkivääriä
2 kpl
kesäsipulia varsineen (tai 4 kevätsipulia)
½ dl
tuoreita timjamin lehtiä
3 kpl
limen mehu
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
jauhettua maustepippuria
1 rkl
merisuolaa

Tee näin:

Pilko jalapenot. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

Mittaa kaikki marinadin ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Ota 3 rkl jerk-kastiketta talteen grillattujen kanojen maustamiseen.

Laita broilerin koipipalat isoon muovipussiin ja kaada jerk-marinadi päälle.

Hiero marinadi hyvin broilerin koipipaloihin ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Grillaa broilerin koipipaloja välillä käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja nahka on rapeaa (n. 20 min).

Mausta grillatut broilerin koipipalat säästetyllä jerk-kastikkeella ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *