Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Helteiden herkku: Feta-Vesimelonisalaatti

Kesähelteitä on toivottavasti pian edessä, koska kesäloman alku häämöttää jo tämän viikon lopulla. Juhannuksena emme saaneet mökillä kovin kummoisista ilmoista nauttia, mutta teimme kuitenkin koko perheen yhtä kesän suosikkisalaateista eli feta-vesimelonisalaattia. Raikas ja samalla suolainen salaatti on kuin tehty kuumia hellepäiviä varten. Kannatta siis pistää tämä ohje talteen kunnon helteitä varten. Salaatti maistuu toki herkulliselta huonommallakin ilmalla ja meillä feta-vesimeloonisalaattia tehdään usein grillatun lihan lisukkeeksi. Feta-vesimeloonisalaatin lisäksi voi tehdä suuren suosion saavuttanutta perunasalaattia uusista perunoista ja herkullinen grilli-illallinen on kasassa.

Feta-Vesimelonisalaatti

Ainekset

1 kg
pala vesimelonia
200 g
fetaa
1 kpl
purkillinen kalamataoliiveja
2 kpl
uusia punasipuleja
0
tuoretta minttua ruukullinen
1 kpl
limen mehu
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista vesimelonista kuori ja leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto. Valuta oliivit hyvin. Viipaloi uudet punasipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita vesimeloni kuutiot, feta, oliivi, uudet punasipulit ja mintun lehdet salaattikulhossa keskenään. Ripottele pinnalle limen mehu, ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *