Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Fetaa ja kasviksia grillissä

Kesäloman alkaessa suuntasimme heti muuttokuorma peräkärryssä mökille Kustaviin. Lomaa on takana kohta viikon verran ja onneksi jäljellä vielä kolme kunnes joudumme palaamaan kaupunkiin. Mökin kasvimaalla odotti yllätys, kaksi valtavaa kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsathan kannattaa nauttia pieninä, mutta onneksi näistä valtavistakin saa kelvollista syötävää poistamalla siemenet.

Tällä kertaa kesäkurpitsaa päätyi muiden kasvisten, kasvimaalta poimittujen yrttien, oliivien ja fetajuuston kera grilliin. Helppoa ja yksinkertaista, mutta niin hyvää. Tätä onkin tullut valmistettua jo kahteen otteeseen, suosittelen kokeilemaan. Kesäkurpitsaa on vielä runsaasti jäljellä, joten muitakin kesäkurpitsa ohjeita taitaa olla blogiin luvassa.

Fetaa ja kasviksia grillissä

Ainekset

200 g
fetaa
300 g
kesäkurpitsaa
250 g
miniluumutomaatteja
1 kpl
Paprika
1 kpl
uusi punasipuli
1 dl
mustia kalamataoliiveja
0
tuoretta oreganoa hienonnettuna
0
tuoretta timjamia
0
oliiviöljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita kesäkurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa ja punasipuli. Poista paprikasta kanta ja siemenet, leikkaa lohkoiksi. Puolita miniluumutomaatit pituussuunnassa. Laita kasvikset foliovuokaan. Lisää vuokaan oliivit, fetajuusto ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle oliiviöljyä. Peitä vuoka foliolla. Nosta kasvisvuoka grilliin ja anna olla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile grilliruoan lisukkeena.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *