Kahden kaalin salaatti granaattiomenalla
Talvella kotimaisista kaaleista valmistuu helposti herkullisia sesongin salaatteja. Keksin kokeilla miten puna- ja lehtikaali sopivat yhteen. Täytyy todeta, että oli onnistunut kokeilu. Kannattaa malttaa mielensä ja antaa kaalisuikaleiden maustua sinappisessasalaatinkastikkeessa ennen salaatin tarjoilua. Lisäsin kahden kaalin salaattiin vielä herkullisia granaattiomenan siemeniä ja fetaa.
Kahden kaalin salaatista tuli herkullista ja todella kaunis annos. Mielestäni täydellinen salaatti pikkujouluihin tai jopa ihan joulupöytään. Lehtikaali onnistuu edelleen yllättämään monipuolisuudellaan ja herkullisuudellaan. Blogista löytyy myös resepti ihanan tulisiin lehtikaalisipsiin ja blogin muut lehtikaalireseptit on koottu linkistä löytyvään postaukseen.
Kahden kaalin salaatti
Ainekset (4 annosta)
- ½ kpl
- granaattiomena
- ½ kpl
- pieni punakaali (n. 300g pala)
- 3 kpl
- lehtikaalin lehteä
- 100 g
- fetaa murustettuna
- Salaatinkastike
- 2 rkl
- valkoviinietikkaa
- 4 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 tl
- kokojyväsinappia
- 1 tl
- hunajaa
- ½ kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Poista punakaalista kanta ja lehtikaalin lehdistä ruoti. Leikka punakaali ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.
Sekoita kulhossa hyvin salaatinkastike, puna- ja lehtikaalisuikaleet.
Nosta salaattikulho jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
Ennen tarjoilua irroita granaattiomenansiemenet ja lisää salaattiin.
Murusta feta ja lisää salaattiin.