Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Valkosipulivoissa paistettu lehtikaali

Ruokablogeissa ja instagramissa on viime aikoina ahkerasti vilahdellut valion uudet maustetut voit. Valkosipuli kuuluu perheemme jokapäiväiseen ruokavalioon, joten valkosipulivoi valikoitui ensimmäisenä kokeitavaksi. Pitkään pähkäilin mihin voita käyttäisin ja ensimmäiseksi nakkasin muutaman nokareen arkena ruoan lisäkkeeksi paistamani lehtikaalin joukkoon. Tämän äärettömän helpon ohjeen ei alunperin ollut tarkoitus blogiin asti päätyä. Lopputulos oli vain niin herkullinen, että tämä ohje oli pakko teille jakaat

Pannu tyhjeni meillä todella nopeasti eli tämän lisäkkeen kanssa kannattaa pitää puolensa tai jää nuolemaan näppejään. Pannulla paistettu lehtikaali muistuttaa rakenteeltaan hiukan uunissa tehtyjä lehtikaali sipsejä, jotka ovat muuten myös kokeilemisen arvoisia herkkuja. Valion valkosipuli voi vakuutti ainakin minut maullaan ja voita on meillä nautittu myös hyvän leivän kera. Sitruunavoi odottaa vielä jääkaapissa, näillä näkymin kyseinen voi päätyy leivontaan.

Muita lehtikaalireseptejä blogissa:

Valkosipulivoissa paistettu lehtikaali

Ainekset

200 g
lehtikaalia (pussillinen)
2 rkl
valion valkosipulivoita
1 rkl
rypsiöljyä
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa hyvin. Poista lehtiruoti lehtikaaleista. Revi kaalit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna pannussa voi sekä öljy. Lisää lehtikaali ja paista kunnes kaali on rapeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti.

Kommentit (16)

  1. Vierailija

    Iha ok

  2. vierailija

    Samaa mieltä Sipe ,ei tarvitse näitä teollisesti maustettuja sekoituksia ne on lisäaineita ei mitään muuta, eikä ole suuri vaiva maustaa voi tai kerma itse valkosipulilla,sitruunalla ym ym ja maku on aito

  3. Sirkka Kinnunen

    Luin juui lehtikaalista ,paljonko sitä voi käyttää.Runsaasti kaaliumia,täytyy olla varovainen ettei saa liikaa.Smootseihin ei suositusta joka päivälle.Pitäis saman aikaisesti käyttää esim maitoa tai mikä sisältää kalsiumia.Suositus oli kerran viikossa.

  4. Sirkka Kinnunen

    osta voi paketti ja lisää siihen murskattu valkosipuli tai mitä nyt haluat.Onhan se paljon edullisempaa ,kuin ostaa valmiina ja on ainakin tuoretta itse tehtynä.

  5. Sanna Juntunen

    Olisikohan sponsorisopimuksella Valion kanssa mitään tekemistä Minnan resepteissä…?;))

    • minna_a

      Blogissani merkitään kaikki kaupalliset yhteistyöt selkeästi. Valkosipulivoin olen ostanut itse kaupasta, kuten postauksessa kerron. Mukavaa joulun odotusta sinulle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *