Varhaiskaali-perunasalaatti
Kananmuna-kermaviilikastiketta olemme tehneet nyt jo niin monta kertaa etten tarkkaa lukumäärää kehtaa tunnustaa. Kyseisestä kastikkeesta taisi tulla tämän kesän hittiresepti meidän perheessä. Kananmuna-kermaviilikastike on aikaisemmin maustanut varhaiskaalisalaattia. Nyt päätin kokeilla kesän suosikkisalaattien eli varhaiskaali- ja perunasalaatin yhdistämistä. Kokeilu onnistui erinomaisesti. Varhaiskaali-perunasalaatti oli todella herkullista ja maistuu grilliruoan lisukkeena koko perheelle.
Varhaiskaali-perunasalaatti
Ainekset (6 annosta)
- 800 g
- uusia perunoita
- 400 g
- varhaiskaalia
- 1 kpl
- uusi sipuli
- 8 kpl
- retiisiä
- ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- Kananmuna-kermaviilikastike
- 4 kpl
- kananmunaa
- 200 g
- kermaviiliä
- 1 kpl
- uusi sipuli
- 2 rkl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl
- kokojyväsinappia
- 2 tl
- valkoviinietikkaa
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Pese uuden perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä.
Valmista kananmuna-kermaviilikastike. Keitä kananmunia suolatussa vedessä 8 minuuttia.
Anna kananmunien jäähtyä hetki. Kuori kananmunat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat, sipuli, tilli, sinappi ja valkoviinietikka.
Mausta kananmuna-kermaviilikastike suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita hyvin ja anna kananmuna-kermaviilikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 min.
Pilko perunat ja laita salaattikulhoon. Viipaloi varhaiskaali, sipuli ja retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Lisää kasvikset salaattikulhoon.
Hienonna tilli ja lisää salattikulhoon. Sekoita varhaiskaali-perunasaalatti hyvin.
Sekoita varhaiskaali-perunasalaatin joukkoon kananmuna-kermaviilikastike.
Anna varhaiskaaliperunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään 30 min ennen tarjoilua.