Kevään ja kesän juhlapöytiin: Parsa-perunasalaatti
Parsa-perunasalaatti taivaallisella salsa verde -kastikkeella kruunasi perheemme juhlapöydän vappuna. Lämmin broccolinisalaatti on myös todella hyvää, mutta juhlapöydän suosikiksi nousi kuitenkin keväisen vihreä parsa-perunasalaatti. Keitin parsat äitini kaapeista löytyneellä parsakattilalla, joka osoittautui todella käteväksi. Halutessasi voit myös paahtaa parsat uunissa salaattia varten.
Päätin, että parsa-perunasalaattia teen ehdottomasti Juhannuksena, jolloin toivottavasti on tarjolla jo kotimaista uutta perunaa sekä parsaa. Uskon, että kotimaisilla raaka-aineilla parsa-perunasalaatti on vielä astetta parempaa. Suosittelen tarjoamaan tätä herkullista parsa-perunasalaatti kevään sekä kesän juhlissa.
Parsa-perunasalaatti
Ainekset
- 1,5 kg
- uusia perunoita
- 500 g
- vihreää parsaa
- 3 kpl
- kevätsipulia
- 1 ½ dl
- parmesaania lastuina
- Salsa Verde -kastike
- 2 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 ½ dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1 dl
- tuoretta minttua hienonnettuan
- 3 rkl
- kapriksia
- 1 rkl
- Dijon-sinappia
- 2 rkl
- punaviinietikkaa
- 1½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 100 g
- rucolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä uudet perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Poista parsojen varsista puumainen osa. Kuori parsoja ohuelti tarvittaessa. Keitä parsoja parsakattilassa noin 4 min ja anna niiden jäähtyä.
Lohko uudet perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko parsan varret noin 3 cm pätkiksi, laita parsojen nuput syrjään salaatin koristelua varten. Viipaloi kevätsipulit ohuelti.
Valmista salsa verde -kastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Sekoita uudet perunat ja salsa verde hyvin keskenään. Lisää salaattiin parsat, kevätsipulit ja parmesan lastut. Sekoita varovaisesti. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Sekoita salaatin joukkoon rucola ennen tarjoilua. Koristele salaatti parsan nupuilla ja parmesan lastuilla.
Ohje kuulostaa ihanalta! Kuinka monelle siitä riittää syötävää suunnilleen?