Vaniljaiset vadelmatortut
Koska joulukuu on monella erityisen kiireistä aikaa, helpot leivottavat on parhaita. Nämä vaniljaiset vadelmatortut on sekä helppoja että herkullisia. Ja oiva herkku niille jotka eivät joulutortuissa perinteisestä luumuhillosta niin välitä. Tortut teimme nättiin kukkamuotoon (tai lumihiutale jossain nimityksissä), ja tortut kätkee sisälleen vaniljakreemiä sekä vadelmamarmeladia. Toinen toimiva idea olisi laittaa pelkkää vaniljakreemiä ja tuoreita tai pakastettuja vadelmia.
Vaniljaiset vadelmatortut voit tehdä mihin tahansa haluamaasi muotoon, me vain tällä kertaa halusimme kokeille miten meiltä onnistuisi tämän malliset. Ja ihan kivoja näistä kyllä tuli. Jos kaipaat ideoita ja neuvoja torttujen taitteluun, kurkkaa täältä. Sieltä me tämänkin muodon bongasimme.
Ihania, helppoja ja herkullisia. Vaniljakreemi toimii lehtevissä leivonnaisissa ihanasti ja toimii monen eri hillon kanssa. Tällä samalla tyylillä voit tehdä melkein mistä tahansa paistonkestävästä hillosta torttuja. Kokeile omenaa, mustikkaa, appelsiinia, mansikkaa.. tai ihan perinteistä luumua yhdistettynä vaniljakreemiin! Ihanaa. Jos kaipaat vastaavasti helppoa suolaista leivottavaa, kokeile ihania pesto-fetahyrriä.
Seuraathan meitä myös instagramin puolella @drjinna
Vaniljaiset vadelmatortut
Ainekset (10 annosta)
- 1 pkt
- valmista torttutaikinaa
- 1 prk
- valion vaniljakreemiä (paistonkestävää)
- 1 prk
- vadelmamarmelaadia (paistonkestävää)
- 1
- kananmuna voiteluun
- + pinnalle tomusokeria
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
- Sulata tortut pakkauksen ohjeen mukaisesti, lisäten pinnalle tai sisälle vaniljakreemiä sekä vadelmahilloa (tai vadelmia). Kurkkaa taitteluohjeita täältä.
- Voitele tortut kananmunalla. Paista pakkauksen ohjeen mukaisesti kullanruskeiksi uunin keskitasolla (noin 15min).
- Anna jäähtyä hetki ja tomuta sitten tomusokerilla.
Vinkki! Kokeile vaniljakreemiä myös muiden paistonkestävien hillojen ja marmelaadien kanssa.