Pesto-fetahyrrät

pesto-fetahyrrät

Pesto-fetahyrrät maistuu loistavasti jouluherkkujen lomassa, ja nämä on NIIN helppoja tehdä. Me käytimme arrabbiata-pestoa, sillä sen tulinen maku on enemmän omaan mieleemme, mutta aivan yhtä hyvin voit käyttää tavallista vihreää pestoa tai vaikkapa ‘nduja-tahnaa. Sitten vaan feta tai juustoraaste pinnalle, rullaksi ja voitelun kautta uuniin. Helppoa ja toimivaa. Ja nopeasti!

Nämä hyrräthän maistuu tietty vuoden ympäri, mutta meidän jouluihin ainakin kuuluu perinteisten jouluruokien ohella pienet suolaiset naposteltavat. Pasteijoita on jokaisena vuotena pöydässä ja viime vuosina kasvisruokailijoiden määrän lisääntyessä myös tälläiset hyrrät ovat tehneet kauppansa. Jos kaipaat lisää inspiraatiota suolaiseen leivontaa, kokeile ihania juusto-siemennäkkäreitä sekä herkullisia suolaisia ricotta-skonsseja.

pesto-fetahyrrät

pesto-fetahyrrät

Voisiko pesto-fetahyrrät kuulua teidänkin jouluherkutteluun? Jos ei itse juhlapöytään sovi, niin ainakin välipäivinä nämä maistuu erinomaisesti. Ja ei pidä unohtaa että näitä voi kyllä leipoa ihan ympäri vuoden, vaikka kevään juhlakauteenkin! Palataan huomenna jälleen uuden luukun parissa.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Pesto-fetahyrrät

Ainekset (32 annosta)

500 g
lehtitaikinalevyjä
1 prk
arrabbiata pestoa
100 g
fetaa
1
kananmuna (voiteluun)
+ tuoretta basilikaa koristeeksi
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Valmistele uunipelti leivinpaperilla. Nosta lehtitaikinalevyt siihen sulamaan, kunnes ne eivät enää ole jäisiä, mutta ovat edelleen hyvin kylmiä (kylmyys takaa lehtevyyden!).
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Levitä lusikalla lehtitaikinalevyjen pinnalle haluamasi pesto, jätä alareunaan pieni rako missä ei ole täytettä. Ripottele sitten pinnalle fetamuru.
  4. Rullaa pituussuunnassa ylhäältä alaspäin suht tiukka rulla ja leikkaa se neljään osaan. Taita rullan “loppu” hyrrien alle.
  5. Nosta pellille ja paina hellästi alaspäin. Voitele kananmunalla ja paista hyrrät kullanruskeiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti (eli n.15min uunin tehosta riippuen).
  6. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele. Itse ripottelimme pinnalle vielä tuoretta basilikaa ennen tarjoilua. Rullat säilyy hyvänä muutaman päivän, mutta eiköhän ne ole syöty jo ennen sitä!
ruoka suolaiset-leivonnaiset joulu naposteltavat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *