Vanilja-kardemumma kuppikakut – Joulukalenteri luukku 10

vaniljakardemummamuffinit

vaniljakardemummakuppikakut

Vanilja ja kardemumma yhdessä luovat herkullisen makumaailman näihin pehmeisiin ja kosteisiin vanilja-kardemumma kuppikakkuihin. Vanilja-kardemumma kuppikakut on helppo ja nopea valmistaa ja ne säilyvät hyvänä pitkään. Jos haluat, voit lisätä taikinan joukkoon myös marjoja tai hedelmiä tuomaan lisämakuja ja mehevyyttä.

vaniljakardemummakuppikakut

vaniljakardemummamuffinit

vaniljakardemummamuffinit

Nämä kuppikakut pysyy muuten aika mehevinä pitkään. Kuorrutteen takia ne tulee säilyttää kylmässä, mutta niitä kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä ennen herkuttelua. Tietty tuoreena tätä ongelmaa ei ole. Jos muuten haluat vielä vähän mausteisempia kuppikakkuja, kurkkaa resepti näihin piparikuppiksiin!

Minkälaisia jälkkäreitä te muuten teette jouluna? Jotain spesiaalia vai ihan piparia ja joulutorttua? Meillä ei ikinä kummemmin jälkiruoalla herkuteltu. Pipareita, joulutorttuja ja konvehteja on aina tarjolla, mutta mitään ei yleensä tehdä varta vasten. Tänä vuonna voisi kokeilla jotain erilaista, ehkäpä näitä uusiksi (sillä nämä vanilja-kardemumma kuppikakut on syöty jo aikoja sitten)!

Instagram: @drjinna

Vanilja-kardemumma kuppikakut

Ainekset (12 annosta)

140 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
1 dl
maitoa (huoneenlämpöisenä)
3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
Kardemummakuorrute
150 g
voita (huoneenlämpöisenä)
4-5 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinivuoat muffinipeltiin (reseptistä tulee n.12 normaalikokoista tai 24 pientä kuppikakkua).
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
3. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä, valmista sillä aikaa kuorrute.

8. Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia, kunnes se vaalenee selvästi. Lisää sitten joukkoon tomusokeri desi kerrallaan.

9. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, lisää vielä vaniljasokeri sekä kardemummajauhe. Kaavi kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle.

Säilytä valmiit kuppikakut kylmässä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *