Vaahterasiirappifudget – Joulukalenteri luukku 10

vaahterasiirappifudge

vaahterasiirappifudge

Kysyimme syksyllä mitä reseptejä toivoisitte joulukalenteriin ja saimme paljon ihania ehdotuksia. Vaahterasiirappifudget oli yksi toivomuksista, ja idea jäi kiehtomaan niin paljon, että tottakai toteutimme sen! Ja ai, että, nämä on NIIN hyviä. Vaahterasiirappi todellakin maistuu näistä, ja tuo ihanaa karamellista, vähän jopa vaniljaista makua. Vaahterasiirapin makua on itse asiassa aika vaikea kuvailla sellaiselle henkilölle joka ei ole sitä nauttinut. Mutta näitä suosittelemme, lämpimästi!

Vaahterasiirappifudget on niin herkkua, kiitos lukijallemme toiveesta! Toivomme että testaatte tätä reseptiä, ja kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte! Koska vaahterasiirappi on melko kallista, laitamme reseptiin vinkin miten voit korvata osan muulla siirapilla (tosin tämä vähentää jonkun verran vaahterasiirapin makua luonnollisesti). Kuten perinteisessäkin fudgessa, tähänkin reseptiin vaaditaan lämpömittaria, ja oikea lämpötila onkin tälle reseptille todella tärkeä. Jos makeisreseptit arveluttaa, kurkkaa tästä vinkkejä ja neuvoja makeisten valmistukseen.

Jos lämpömittarilla mitattavat makeiset vaikuttaa liian haastavilta tai haluat säästää vähän aikaa, kokeile kanelista Biscoff-fudgea tai suklaisaa mikrofudgea. Nämä valmistuu helposti ilman mittailua!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Vaahterasiirappifudget

Ainekset (36 annosta)

5½ dl
vaahterasiirappia (n.550ml)
2½ dl
kuohukermaa
50 g
voita

Tee näin:

  1. Pohjusta n.25cm leipävuoka leivinpaperilla. Saat sen tarttumaan pintoihin paremmin, jos voitelet/öljyät vuoan ensin.
  2. Mittaa vaahterasiirappi suureen (vähintään 3,5l), paksupohjaiseen kattilaan ja anna siirapin kiehua keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Etene varovaisesti, sillä siirappi voi tässä vaiheessa kuplia ja nousta jonkun verran kattilassa.
  3. Lisää sitten joukkoon kuohukerma ohuena nauhana, koko aika sekoittaen. Tässäkin vaiheessa varo ettei seos pärsky tai nouse kattilasta (siirrä pois lämmöltä jos seos meinaa tulla yli). Lämmitä seosta kunnes se saavuttaa 114 asteen lämpötilan. Lämpötilan saavuttamiseen menee noin 15-20 minuuttia.
  4. Saavutettuaan sopivan lämpötilan, siirrä seos pois liedeltä. Lisää voi kattilaan ja anna sen sulaa joukkoon, ilman sekoittamista. Anna seoksen jäähtyä 5 minuuttia.
  5. Siirrä seos kulhoon jos kattilasi ei kestä sähkövatkaimia. Vatkaa seosta 5 minuuttia, kunnes se alkaa paksuuntua ja menettää kiiltoaan. Kaavi tämän jälkeen seos välittömästi vuokaan ja tasoita. Voit vielä tässä vaiheessa lisätä pinnalle koristeita tai vaikkapa vähän sormisuolaa.
  6. Anna valmiin fudgen jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiin paloihin.

Säilyy viileässä, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 viikkoa.

 

HUOM! 

  1. Sopivaa vaahterasiirappia valitessa, valitse AITO vaahterasiirappi. Kaupoissa myydään myös paljon tavallisia siirappeja, jotka on vain maustettu vaahterasiirapin makuiseksi. Meidän siirappimme on Pirkan.
  2. Voit korvata osan vaahterasiirapista glukoosisiirapilla, siitä ei vain tule yhtä karamellinen maku.
  3. Älä lämmitä seosta liian nopeasti, sillä siirappi lämpenee helposti liikaa, milloin fudge menee pilalle.
  4. Ole vatkausvaiheessa tarkka. Viiletessään fudge on valmista kun se menettää kiiltoaan, mutta on silti käänneltävissä ja muovattavissa. Seos ei saa olla _kuivaa_. Jos seos menee kuivaksi, painele se silti vuokaan. Se ei silti ole pilalla, ainoastaan vähemmän suussasulavaa.
ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *