Suklaiset maustekeksit – Joulukalenteri luukku 4
Aika avata neljäs luukku ja täältähän paljastuu ihanat suklaalla kuorrutetut pehmeät maustekeksit. Teimme omamme miniversioina, noin kahden euron kolikon kokoisina! Suloinen lahjaidea ystäville! Laitoimme omaan taikinaamme pienen ripauksen mustapippuria tuomaan pientä potkua! Se sopii loistavasti muiden mausteiden rinnalle!
Huomenna vuorossa jotain ihanaa missä yhdistyy suolaiset ja makeat maut! 🙂
Suklaiset maustekeksit
Ainekset (30 annosta)
- 180 g
- voita (pehmeänä)
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1½ dl
- fariinisokeria
- ½ dl
- tummaa siirappia
- 1
- kananmuna
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- kanelia
- 1 tl
- jauhettua inkivääriä
- ½ tl
- kardemummaa
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- (ripaus mustapippuria)
- 200 g
- tummaa-valko-tai maitosuklaata dippailuun
25 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
10 min
Tee näin:
- Mittaa voi, sokerit ja siirappi kulhoon. Vaahdota minuutin verran, kaavi kulhon reunat nuolijalla ja lisää seokseen kananmuna. Vatkaa huolella sekaisin.
- Mittaa toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja sekoita ne sekaisin haarukalla.
- Lisää kuivat ainekset voi-sokeriseokseen ja vatkaa kunnes kaikki on huolella sekaisin. Älä ylivatkaa!
- Peitä taikinakulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Muodosta jäähtyneestä taikinasta noin pingispallon kokoisia (pienempiä mikäli teet miniversioita) palloja leivinpaperilla varustetulle pellille ja litistä niitä hieman. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 7-8 minuutin ajan uunin tehosta riippuen. Valmiit keksit saavat olla vielä vähän pehmeitä.
- Nosta valmiit keksit lautaselle tai ritilälle jäähtymään. Dippaa sulassa suklaassa ja koristele. Keksit säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.
VINKKI! Voit tehdä taikinan etukäteen pakkaseen. Muodosta valmiista taikinasta tanko ja pakasta se kelmuun rullattuna. Leikkaa kohmeisesta taikitangosta sopivia palasia, muotoile palloiksi ja paista.